duminică

Biblia



   Biblia este Cuvântul inspirat al lui Dumnezeu, Cartea adevărului. Cu cât o cercetăm mai amănunțit, cu atât mai mult vom fi convinși că Biblia nu este numai o carte, ci că este CARTEA. Ea este cartea desăvârșită, cartea veșnică.

   Biblia este singura carte din lume care este citită de oameni din orice clasă socială și de orice vârstă. Ea este unică în literatură.

   În ciuda vechimii ei, este mereu actuală, pentru că Biblia, Cuvântul lui Dumnezeu, nu se învechește.

   Apariția Bibliei este inexplicabilă. Dumnezeu Însuși este autorul ei. Prin călăuzirea puternică a Duhului lui Dumnezeu, fără orice fel de planificare sau colaborare omenească, a ieșit la iveală bucată cu bucată: o epistolă, o biografie, lucrare de lucrare. Totuși, această colecție variată de diferite scrieri este reunită în armonie deplină într-o lucrare generală. Acum putem privi Biblia ca fiind o singură carte. Scriitorii ei au primit inspirația nu de la vechile izvoare ale înțelepciunii omenești, ci de la marele și veșnicul Dumnezeu.

   Este  minunat că Biblia a rezistat de-a lungul secolelor atacurilor critice. Oamenii au încercat să o distrugă, dar astăzi este mai răspândită ca oricând. Biblia a rezistat victorioasă tuturor atacurilor!
   În Biblie auzim de mii de ori aceste cuvinte mărețe: „Domnul a vorbit“, „Ascultați Cuvântul Domnului“ sau „Așa vorbește Domnul!“

   Nici o altă carte nu îndrăznește să se adreseze în acest mod oamenilor, nici o altă carte nu pretinde într-un astfel de mod ascultarea omenirii. Toate părțile Bibliei sunt inspirate la fel și rămân sub autoritatea lui Dumnezeu.

   Biblia se adresează conștiinței oamenilor. Ea descoperă păcatul, îi aduce pe oameni la pocăință, la crucea de pe Golgota, la pace cu Dumnezeu. Hristos devine conținutul și ținta noii vieți. Ca și Cuvânt al lui Dumnezeu, ea își dovedește mereu puterea dătătoare de viață. Acest Cuvânt este viu și rămâne în veșnicie.

   Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, este punctul central, marea temă a Bibliei. Atât Noul Testament, cât și Vechiul Testament vorbesc despre Domnul Isus. Cât timp vor exista oameni pe acest pământ, Biblia, care vorbește despre această Persoană măreață, va atrage inimile oamenilor ca un magnet. Pentru ea au intervenit, au trăit și au murit mulți oameni.

   „Căci Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, mai tăietor decât orice sabie cu două tăișuri: pătrunde până acolo că desparte sufletul și duhul, încheieturile și măduva, judecă simțirile și gândurile inimii. Nici o făptură nu este ascunsă de El, ci totul este gol și descoperit înaintea ochilor Aceluia, cu care avem a face.“
(Evrei 4.12, 13)

   Dragi copii, doriți să aveți pacea adevărată, interioară? Doriți într-adevăr să deveniți fericiți? Vreți să trăiți și să muriți fără teama morții? Doriți să primiți viața veșnică? Vreți să fiți cândva în slava lui Dumnezeu?

   Atunci, vă rugăm, citiți Sfânta Scriptură, Cuvântul lui Dumnezeu! Gândiți-vă că Însuși marele Dumnezeu vă vorbește! Faceți ce vă spune El! Recunoașteți în fața Domnului Isus păcatele voastre și acceptați-L prin credință ca Salvatorul vostru! Mulțumiți-I mereu pentru ceea ce a făcut pentru voi și urmați-L! Biblia vă va deveni tot mai prețioasă. Ea va fi hrana voastră zilnică, busola pe oceanul vieții, izvorul mângâierii în necaz, un râu de bucurie cerească!

   Începeți deja acum, din anii copilăriei, să citiți Cuvântul minunat al lui Dumnezeu! Domnul să vă binecuvânteze!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu