marți

De treizeci de ori...




   John Brice, un mic curier sărac dintr-un oraș din Anglia, cumpărase pentru mama lui bolnavă două lumânări. Pe drumul spre casă a trecut pe lângă o sală mare, luminată, în care tocmai intrau o mulțime de oameni. Din curiozitate se alătură lor. În sală se vestea Evanghelia. Evanghelistul era un misionar, care evanghelizase de mai mult timp în India. De acolo adusese cu el și doi indieni întorși la Dumnezeu, care la sfârșitul vorbirii sale au relatat despre munca misiunii în India și mai ales despre sărăcia mare care domnea în patria lor.
   La finalul orei s-a realizat o colectă pentru lucrarea Domnului Isus în India. Fără să ezite, John puse lumânările lui pe farfurie. Când s-a întors acasă, i-a spus mamei lui:
   - Am fost la o adunare misionară și am dat acolo lumânările; vom primi înapoi cel puțin de treizeci de ori. Misionarul a spus că tot ce dăm pentru Domnul Isus, primim înapoi de treizeci, de șaizeci sau chiar de o sută de ori. Și vreau să-i dăruiesc și iepurele meu.
   Astfel alergă afară la grajd, puse micul său iepure negru într-un coș și îl duse la casa de adunare, unde a doua zi trebuia să se vândă obiectele adunate, iar banii primiți de la vânzarea acelor obiecte urmau să fie folosiți în misiunea din India.
   A doua zi a venit și o doamnă bogată. Când a aflat cum a ajuns acolo iepurele negru, l-a cumpărat.
   În dimineața următoare, mașina ei se opri în fața casei părinților lui John. Deabia văzu John mașina, că și strigă:
   - Uite, mamă, vine deja! Ce bun este Dumnezeu! Ce bun este Dumnezeu!
   Și într-adevăr, doamna coborî și nu aduse numai iepurele negru înapoi, ci încă doi iepuri albi; și pentru mama lui John puse pe masă un coș mare cu alimente, precum și un pachet întreg de lumânări.
   Doamna ținu și mai departe contact cu familia Brice. Privea cu bucurie cum John se ostenea neobosit pentru întreținerea mamei lui bolnave, iar ea se îngriji, ca el să frecventeze o școală și să poată studia mai târziu. La sfârșit, John deveni misionar. Într-o mică pauză în cursul zilei înainte de plecarea lui spre India a istorisit această întâmplare din copilăria lui. Astfel am aflat-o de la el personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu