joi

Crainicul



   Acum câteva decenii, când doar câţiva oameni puteau să-şi permită să cumpere un ziar, un om, numit crainic, mergea pe străzile orăşelului nostru, se oprea la locurile oficiale şi intersecţii, suna din clopot şi aducea la cunoştinţă populaţiei ştiri oficiale importante, dispoziţii, decrete, întâmplări deosebite, care erau de interes general. Când se auzea clopotul lui, ferestrele şi uşile se deschideau de jur-împrejur, şi oamenii ascultau cu atenţie ce li se comunica. Întotdeauna, crainicul începea veştile sale cu aceleaşi cuvinte: „Ascultaţi – ascultaţi-mă!“ Şi nimeni nu s-ar fi gândit să se întoarcă dezinteresat şi să nu dea atenţie deplină veştilor.
   Acest crainic cu clopotul lui nu mai există de mult timp.
   Dar şi astăzi există un crainic, un mesager, care are să ne facă o comunicare foarte importantă. Vestea lui trebuie să o ascultăm neapărat. Trebuie să o primim în inimă şi conştiinţă. Această Persoană care cheamă este Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii. Şi vestea Lui este:
   „Cine ascultă cuvintele Mele şi crede în Cel ce M-a trimis, are viaţa veşnică, şi nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viaţă“ (Ioan 5.24).
   Ai auzit deja această veste – şi ai crezut-o? O veste mai bună şi mai importantă nu a fost niciodată spusă! Doar ascultarea acestei veşti nu este totuşi suficientă; trebuie să o accepţi ca păcătos pierdut, trebuie să-L primeşti pe Domnul Isus ca Salvator şi să crezi în lucrarea Sa de mântuire de la Golgota. Doar aceasta te păzeşte de judecata viitoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu