sâmbătă

Cum gust?


   Guști cu limba. Limba ta este de asemenea un organ de simț, cu toate că nu este în afara corpului tău. Nici nu trebuie să fie, pentru că tu pui lucrurile în gură.
   Limba are mici mugurași pe ea. Acești mugurași sunt pe părțile, pe spatele și pe vârful limbii. Sunt foarte puțini pe fața limbii. Cu ajutorul acestor mugurași poți spune dacă ceva este dulce, acru, amar sau sărat. Tu nu poți totuși gusta, dacă chimicalele din mâncare nu se topesc și încep să se amestece cu saliva din gura ta. Când aceasta se întâmplă, nervii de gust din limbă duc gustul la creier. Adu-ți aminte că toate organele de simț au nervi ce duc la creier.
   Simțul de gust lucrează împreună cu simțul mirosului. Mirosul și gustul unui lucru se numesc aromă. Îți plac anumite lucruri, pentru că îți place aroma lor. Simțul gustului ți-a fost dat de Dumnezeu pentru a cunoaște ceea ce mănânci. De obicei, lucrurile care sunt bune la gust sunt bune și de mâncat.
   Limba îți este de asemenea un paznic bun. Dacă mâncarea ar fi stricată și te-ar putea îmbolnăvi, gustul bun al mâncării ar fi schimbat într-unul rău și limba ți-ar spune imediat să nu o mănânci.
   Poți folosi toate simțurile pentru a cunoaște ce minunat Dumnezeu ai! Limba îți spune de asemenea de bunătatea lui Dumnezeu. Biblia spune: „Gustați și vedeți ce bun este Domnul” (Psalmul 34.8).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu