luni

Un cadou condiţionat


   Vizita săptămânală a bunicii era de fiecare dată o sărbătoare pentru fiica noastră de patru ani. Cu mult timp înainte de sosirea bunicii, fetiţa stătea nerăbdătoare la poarta grădinii şi o aştepta pe bunica.
   Dar astăzi micuţa Lia s-a ascuns. Nu vrea nici măcar să spună „Bună ziua”. De ce? Bunica a promis la ultima ei vizită: „Data viitoare îţi voi aduce un cadou dacă eşti cuminte până atunci.” Dar Lia s-a certat cu fratele ei. Conştiinţa ei apăsată îi spune că nu merită niciun cadou.
   Când bunica îşi ia rămas bun astăzi, o ia pe Lia în braţe şi îi promite: „Săptămâna viitoare îţi voi aduce cu adevărat un cadou.” Micuţa face o faţă tristă şi întreabă: „Dacă sunt cuminte...?” Nu, de data aceasta bunica nu leagă de promisiunea ei nicio condiţie. Lia radiază de bucurie. Acum se poate bucura mult de săptămâna viitoare!
   La fel a lucrat Dumnezeu cu noi oamenii. În Vechiul Testament El a dat Legea, cele zece porunci. Era valabil: „Fă aşa, şi vei trăi!” Dar niciun om nu a reuşit să corespundă acestui standard. Dorinţa păcătoasă este mai puternică.
   De aceea Dumnezeu a înlocuit Legea cu harul. Fiul Său Isus Hristos a venit la noi pe pământ pentru a muri la cruce pentru oamenii păcătoşi. Cine îşi recunoaşte păcatele şi crede în Mântuitorul primeşte în dar, fără condiţii, viaţa veşnică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu