marți

Constantin și cutia cu comori


   Constantin a primit în dar o mică doză de metal foarte frumoasă. Dacă o învârte în palmă încoace și încolo, interiorul dozei reflectă lumina și strălucește ca aurul. „Sigur este din aur!” se gândește el.
   Cu adevărat, o doză pentru comori! Toate comorile lui ajung în doză: bilele albastre și verzi, portcartul argintiu, ceasul stricat al bunicii, nasturele de la pantaloni, care este cu siguranță un diamant.
   O comoară trebuie să fie ascunsă! Altfel vin hoții și – haț – au furat-o.


   Vecinii de alături tocmai construiesc. Constantin își ascunde comoara în grămada de nisip înaltă din fața ușii de la garajul lor.
   El face cu lopata o gaură adâncă și este foarte atent ca nimeni să nu-l vadă.
   La amiază merge să vadă dacă comoara lui mai este acolo. Și de două ori după-masa. Și o dată înainte de a merge la culcare. De trei ori se scoală din pat, ca să se uite afară de pe fereastra băii. Dar nu vine niciun hoț.
   Apoi se întunecă. Constantin se învârte în pat încoace și încolo. Și visează. Despre ce? Despre comori și hoți.
   Domnul Isus spune: „Unde este comoara voastră, acolo va fi și inima voastră.” De aceea: „Strângeți-vă comori în cer.” Acolo nu le poate fura niciun hoț. Inima lui Constantin este la grămada de nisip, la comoara sa.
   A doua zi când se întoarce acasă de la școală, grămada de nisip nu mai este. Odată cu ea și comoara lui Constantin. Constantin stă înmărmurit în fața ușii vecinilor. Atunci doamna iese și îi spune:
   - Uite, Constantin, această doză frumoasă a fost în nisipul nostru. O vrei?
   - Da, strigă Constantin plin de bucurie. Comoara lui este salvată.
   Comoara noastră cea mai mare în cer este Domnul Isus. El vede tot ceea ce facem, pentru că Îl iubim. Acestea ajung în „cutia noastră cu comori”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu