duminică

Biblia ascunsă



   Înainte cu mulţi ani era interzis în unele ţări să ai o Biblie. Dacă se găsea într-o casă o Biblie, proprietarii trebuiau să ştie că ajungeau la închisoare sau chiar la moarte.
   Într-una din văile Tirolului trăiau în acel timp un bărbat credincios hotărât, pe nume Peter Hollmann, şi cele două fiice ale sale, Anna şi Else. Când iarăşi a ajuns vestea la ei că soldaţii s-ar afla pe drum pentru a descoperi pe creştinii care aveau în posesie o Biblie, primul lor gând a fost la Biblia lor iubită. Ei au scuns-o, bine împachetată, sub o piatră mare a sobei. Curând soldaţii au ajuns la proprietatea liniştită. Pentru că nici tatăl şi nici fiicele nu au vrut să dezvăluie unde este ascunsă Biblia, toţi trei au trebuit să pecetluiască credinţa lor cu moartea. Dar Dumnezeu a vegheat asupra Bibliei ascunse, pentru că trebuia să aducă mult rod pentru veşnicie.
   Mai mult de treizeci de ani, casa a rămas părăsită, până când s-a mutat acolo o familie. Biblia s-a găsit în timpul lucrărilor de reparaţie. Domnul Adolf, noul proprietar, a vrut să o ardă imediat, „pentru că această învăţătură străină ne va aduce numai greutăţi”, a spus el. Dar soţia lui l-a rugat să citească câte ceva din Biblie. O vecină bătrână îi spusese mai înainte că familia Hollmann, proprietarii de odinioară ai casei, fuseseră oameni foarte prietenoşi şi amabili. „Aşa că nici cartea lor nu poate fi rea”, a spus doamna Adolf.
   Când soţul ei a deschis Biblia, a căzut din ea o foaie de hârtie scrisă mărunt. Pe aceasta se putea citi:
   „Am auzit că aceia care caută să ne ia viaţa au sosit iarăşi în valea noastră. Ei caută să ne ia Biblia. Vrem să încercăm să ascundem de ei această carte preţioasă. Poate va ajunge cândva în mâinile acelora care se vor întreba: Dau cuvintele acestei cărţi puterea de a te ţine de ele până la moarte? Răspund: Niciodată nu mi s-au părut mai adevărate ca acum, când trebuie să plătim cu moartea credinţa noatră în Cuvântul lui Dumnezeu!
   Cititorule al acestor rânduri, te rugăm fierbinte, citeşte această carte cu inima sinceră şi fără prejudecăţi! Crede că eşti înaintea lui Dumnezeu un păcătos pierdut  şi acceptă mântuirea pe care Dumnezeu ţi-o oferă în această carte! Atunci vei putea spune şi tu cu mulţumire în ultimul ceas al vieţii: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa. De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în ziua aceea Domnul, Judecătorul cel drept” (2 Timotei 4).
   În aşteptarea plecării lor binecuvântate la Domnul:
                        Peter, Anne şi Else Hollmann”

   Toţi au fost foarte atinşi când au auzit aceste cuvinte. „Niciodată nu voi arde această carte, care are o astfel de putere – în viaţă ca şi în moarte!” a spus tatăl.
   În fiecare seară, bărbatul şi femeia citeau în Biblie. În curând au recunoscut calea mântuirii şi au crezut în lucrarea de mântuire, săvârşită de Domnul Isus la Golgota.
   „O, dragă soţie, ce simplu este totul!” a spus domnul Adolf într-o seară, „Domnul Isus a ispăşit păcatele noastre, le-a spălat cu sângele Său. Ce minunată este dragostea Sa!”
   La început, familia Adolf a vrut să păstreze pentru ei marea fericire. Dar curând nu le-a mai fost teamă şi au dorit să împărtăşească mântuirea cu alţii. Ei le-au spus mai întâi copiilor lor despre Mântuitorul păcătoşilor. Apoi au invitat pe cunocuţi şi vecini pentru a auzi Cuvântul lui Dumnezeu. Mulţimea ascultătorilor a devenit tot mai mare. Nu trecuse nici măcar un an, şi mulţi L-au primit pe Domnul Isus ca Mântuitorul lor personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu