marți

Ajutor în necaz


   Un muncitor de la căile ferate, care nu credea în Dumnezeu, obișnuia să-și dea întregul câștig pe băutură și pe jocuri de noroc. Lăsa pe seama sărmanei lui soții să se îngrijească de hrană și de îmbrăcăminte pentru cei opt copii ai lor. Se înțelege de la sine că adeseori nu mai exista nicio fărâmitură de pâine în dulap și nicio bucată de lemn pentru foc în bucătărie.
   Dar într-o zi, când sărmana mamă l-a văzut pe unul dintre copiii ei rozând dintr-o sfeclă roșie, pe care chiar și gâștele nu ar fi dorit-o, s-a aruncat pe genunchi și a strigat:
   „O, Domnul meu Isus, Tu ai hrănit pe cei flămânzi în pustie și poți face acest lucru și acum dacă vrei. Fă să primim astăzi doar atât cât să nu murim de foame eu și copiii mei.”
   Deabia s-a așezat la roata ei de tors, când o femeie din satul vecin a venit și a așezat un coș greu pe masă. Copilul care rodea din sfeclă s-a urcat de pe bancă pe masă, a luat capacul de pe coș, iar ceilalți s-au ridicat pe vârfurile picioarelor privind înăuntru. Și cu cât se întindeau și priveau, cu atât mai mult le venea apa în gură. În acel coș se aflau: o pâine albă, o bucată mare de brânză și o bucată mare de slănină. Iar pe fundul coșului se găseau mulți cârnați afumați!
   Când cel sărac strigă, Dumnezeu îl aude!

   Drag copil, și tu poți să-i spui lui Isus toate necazurile și îngrijorările tale. El Se bucură în mod deosebit, dacă vii cu necazul păcatului tău, cu căință și pocăință, la El și Îl lași să intre în inima ta! Atunci vei fi îmbogățit – vei deveni mult mai bogat decât acea mamă și ceata ei de copii. Domnul Isus vrea să-ți dea nu numai hrană trupească și ajutor material, ci mai presus de toate viața veșnică și tot ce slujește vieții și umblării cu Dumnezeu.
   „Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima.” Psalmul 37.4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu