sâmbătă

În arcă


   Câți oameni s-au aflat în arca lui Noe? O candidată a pierdut la această întrebare la emisiunea televizată Vrei să fii milionar? Aici ai răspunsul corect: 8 persoane. Noe și soția lui, precum și cei trei fii ai lui Noe și soțiile lor.
   Ghinion pentru candidată. Dar care este povestea” din spatele întrebării?
   În Geneza, în capitolele 6-8, poți să citești relatarea: Dumnezeu a adus prin potop o pedeapsă peste toți oamenii. În același timp a oferit șansa, ca ei să se salveze din acest potop – și anume, să intre împreună cu Noe în corabia protectoare. Noe a atenționat neobosit, timp de 120 de ani. Dar numai 8 oameni au intrat în corabie. Ei au crezut în vestirea judecății lui Dumnezeu și de asemenea în promisiunea Sa.
   Oamenii de astăzi trăiesc tot așa ca în timpul lui Noe: departe de Dumnezeu. Biblia spune că Dumnezeu va judeca în curând pământul printr-un Om care a înviat dintre cei morți. Ea spune însă și că mântuirea este posibilă: Isus Hristos poate să fie pentru tine corabia salvării. Pentru aceasta nu trebuie să realizezi ceva uimitor, ci trebuie, ca om pierdut, să chemi crezând Numele Domnului: „Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit (Faptele Apostolilor 2.21).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu