marți

Mă poate auzi Dumnezeu când mă rog?


   Da, Dumnezeu te aude când te rogi. Chiar dacă nu are urechi, El întotdeauna Își ascultă copiii. Când ești la biserică, iar o persoană se roagă lui Dumnezeu, El ascultă. Când învățătorul tău se roagă la școala duminicală, Dumnezeu ascultă. Când mama sau tata se roagă la masă, Dumnezeu aude. Când tu te rogi la masă, Dumnezeu te ascultă. Dumnezeu aude și fiecare cuvânt pe care îl spui când îngenunchezi lângă pat, seara.
   Da, Dumnezeu aude fiecare rugăciune adresată Lui. Dumnezeu nu te aude numai pe tine când te rogi Lui, ci El ascultă fiecare strigăt al copiilor Lui. Uneori copiii Lui sunt prea bolnavi ca să se roage. Pot doar să geamă în necazul lor; dar Dumnezeu și atunci îi aude.
   Îți aduci aminte de băiatul Ismael, care era atât de însetat, încât aproape murea? Mama l-a lăsat în niște tufișuri. Iar apoi s-a îndepărtat și s-a așezat pe o piatră. Nu voia să-și vadă copilul murind. Dar Ismael a strigat către Dumnezeu, iar Dumnezeu l-a auzit. Un înger a venit la Agar, mama lui, și i-a spus: „Nu te teme, căci Dumnezeu a auzit glasul copilului în locul unde este. Voi face din el un neam mare.” Apoi Dumnezeu a deschis ochii Agarei și ea a văzut un burduf cu apă. Ea i-a dat băiatului să bea, și astfel el s-a refăcut.
   Nu trebuie să aștepți să te rogi numai atunci când ești la masă sau îngenuncheat lângă pat. Rugăciunea este o convorbire cu Dumnezeu. Poți vorbi cu Dumnezeu oriunde ai fi. Când mergi pe stradă și asculți frumosul cântec al mierlei, Îi poți mulțumi lui Dumnezeu acolo pentru minunata Sa lume.
   Nu-i așa că atunci când te rogi, tu îngenunchezi, îți împreunezi mâinile și îți închizi ochii? Aceasta este calea cea mai bună, pentru că atunci te gândești cu adevărat numai la Dumnezeu în timp ce te rogi. Dar te poți ruga de asemenea și cu ochii deschiși. Poți vorbi cu Dumnezeu oricând vrei. Dumnezeu vrea să vorbești cu El. El nu este niciodată prea ocupat pentru a nu te asculta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu