joi

„Cine este credincios în cele mai mici lucruri...”


   Ce înseamnă aceste cuvinte?
   Ce sunt aceste lucruri mici?

   Doi băieți se jucau în camera lor. La ora cinei, tatăl a intrat în camera lor și i-a încredințat celui mai mare dintre cei doi băieți o muncă importantă, care trebuia realizată la acea oră în oraș. Băiatul a ascultat și a pornit la drum.
   Și băiatul mai mic? Și el a vrut să meargă în oraș. Dar tatăl i-a interzis și i-a spus să facă ordine în camera lor în absența fratelui său și apoi să vină la mâncare. Peste tot erau împrăștiate jucării, cărți cu imagini și piese lego. Ușile de la dulapuri erau deschise larg, iar pe masă băieții își întinseră ustensilele de pictat.
   Ah, tată, aș dori mai bine să merg în oraș. Nu este mai bine dacă merg cu el?
   Tatăl însă i-a spus încă o dată să rămână acolo și să facă ordine în cameră. Bosumflat și foarte încet, micuțul s-a pus pe treabă. De ce nu avea voie el să meargă în oraș? El ar fi rezolvat acea treabă dificilă tot așa de conștiincios și de punctual ca fratele lui mai mare. Dar el trebuia să facă ordine ... doar să facă ordine!

   Dragul meu prieten, ți s-a întâmplat și ție ceva asemănător? Nu ai primit uneori o muncă mică, neînsemnată, neimportantă în ochii tăi, în timp ce altora li se dădeau treburi mai mari? Dar gândește-te că în ochii Domnului Isus este neimportant dacă munca respectivă este una mare, importantă sau una mică, neînsemnată. În ochii Domnului este important ca să faci treaba, treburile, care ți se dau cu bunăvoință, conștiincios, credincios. Cum vrei să faci lucruri mari, dacă nu ai exersat înainte în cele mici și nu ai fost găsit credincios în cele mici?
   Exersează să fii credincios în cele mai mici lucruri și în privința inimii tale, a conștiinței tale. Veghează asupra gândurilor tale! Cât de mult ne place nouă oamenilor să facem diferențe între așa-numitele greșeli mari și mici și nu ne gândim că Dumnezeu nu face această diferențiere.
   Fii credincios în cele mai mici lucruri! Ce atenționare serioasă pentru noi este comportamentul lui Iuda! El era responsabil de bani, avea doar această mică lucrare, să administreze puținii bani care se strângeau. Și ce sfârșit a avut!
   Întotdeauna, rugăciunea noastră să fie: Doamne Isuse, fă-mă credincios și ascultător și în toate lucrurile mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu