luni

Oamenii cu cartea...?


   În urmă cu ani de zile, misionarul Robert Morri a călătorit în Asia Mică, pentru a vizita câțiva creștini care locuiau acolo foarte singuratici. A întâmpinat greutăți ca să-i găsească, căci nimeni de acolo nu i-a putut arăta drumul. Într-un sfârșit a întâlnit un om bătrân cunoscător al locurilor acelea și l-a întrebat dacă în acea regiune locuiau și creștini.
   - Creștini? Bătrânul a dat din cap. Ce fel de oameni sunt aceștia? Eu nu am auzit niciodată despre ei.
   - Creștinii sunt oameni care cred în Hristos Isus, Fiul lui Dumnezeu, care a murit ca Mântuitor pentru ei și pe care ei Îl urmează făcând tot ceea ce El a spus.
   Omul a fost surprins. După câteva momente de gândire, a spus:
   - Cred că vă referiți la oamenii cu cartea...
   Acum se mira misionarul.
   - Oamenii cu cartea...? Cine sunt aceștia?
   - Aceștia sunt oameni, a explicat cel întrebat, care își ghidează toată viața lor după o carte groasă. Ei spun că ea este sfântă și de aceea fac tot ceea ce este scris în carte. De aceea ei sunt numiți în toată regiunea: oamenii cu cartea.
   - Este numită cartea groasă Biblia? a întrebat misionarul.
   - Nu știu, a fost răspunsul, în orice caz – oamenii locuiesc acolo, peste deal.
   Misionarul i-a mulțumit și s-a grăbit în direcția arătată. Curând a ajuns la un micuț sat cu câteva case simple. A bătut la prima ușă. Un bărbat înalt, amabil i-a deschis și l-a poftit să intre. Cât de mirat a fost Morris, când a găsit adunată o mulțime de bărbați, femei și copii în jurul unei mese mari, pe care se afla o Biblie!
   Misionarul a aflat acum de la acești oameni că ei aveau această Biblie de mai mulți ani și citeau zilnic în ea. Fără ca cineva de afară să-i fi vizitat sau să-i fi învățat, ei au înțeles prin citirea Bibliei calea spre mântuirea lor veșnică, ei s-au pocăit și au găsit pace.
   Când au aflat că și vizitatorul lor avea aceeași credință prețioasă ca ei, bucuria lor a fost fără margini.

   Oamenii cu cartea – ce titlu! s-a gândit Morris. Cum stau lucrurile în Europa, unde aproape în fiecare casă se găsește o Biblie, dar doar puțini oameni se interesează de conținutul ei sau chiar pun în practică ceea ce citesc? Numele ei este cunoscut de generații, dar ce înseamnă ea pentru fiecare în parte? Nu o consideră foarte mulți oameni ca fiind învechită, demodată, depășită și plină de contradicții?

   Ce reprezintă pentru tine Cuvântul lui Dumnezeu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu