miercuri

Mărturisește-ți vina


   Un băiat chinez i-a furat pe ascuns pălăria unui domn în vârstă care dormea. Acum el purta zi de zi pălăria, fără să-și facă nici cele mai mici mustrări de conștiință.
   După un timp, băiatul a cunoscut un credincios în vârstă. De la acesta a auzit pentru prima dată despre Domnul Isus, Mântuitorul păcătoșilor. Acest lucru a fost așa de nou, așa de minunat, încât și-a deschis curând inima pentru Evanghelie și s-a întors la Dumnezeu.
   Atunci și-a amintit de furtul lui și din această cauză a ajuns într-un mare necaz lăuntric. Într-un final i-a mărturisit prietenului său în vârstă credincios problema sa. Acesta l-a sfătuit să meargă la acel domn și să-i mărturisească greșeala.
   - Atunci va pune să mă bată în public – așa cum este în satul nostru obicei când cineva a furat, a răspuns băiatul plin de teamă.
   Prietenul său a știut că era o pedeapsă foarte oribilă să fii prezentat în public ca hoț și pedepsit, dar nu a putut să-i dea băiatului un alt sfat sau să-i arate o altă cale spre liniște și pace interioară.
   - Te ajută doar o mărturisire sinceră, i-a spus tot mereu.
   Atunci băiatul s-a hotărât să meargă la domnul în vârstă și să-i spună totul. Prietenul lui a mers cu el.
   După ce i-a spus totul cu sinceritate acelui domn, i-a oferit și bani pentru pălăria furată. Acest lucru l-a mișcat și l-a mirat pe domnul în vârstă așa de tare, încât nici nu s-a gândit să depună plângere și să spună ca băiatul să fie pedepsit. În loc de aceasta l-a iertat pentru furt și din acea zi a venit cu regularitate la strângerile laolaltă creștine.

   Numai dacă mărturisim sincer o astfel de vină înaintea lui Dumnezeu și a oamenilor, putem să scăpăm de această vină, de această povară.
   Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nelegiuire” (1 Ioan 1.9) și „Mărturisiți-vă unii altora păcatele” (Iacov 5.16).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu