miercuri

Răspunde Dumnezeu mereu la rugăciunile noastre?


    Da, Dumnezeu răspunde întotdeauna la rugăciuni. Dar se poate să nu-ți răspundă în felul în care ai vrea tu. Uneori îi ceri ceva ce nu este bun pentru tine. Atunci Dumnezeu nu ți-l trimite. Îți răspunde la rugăciune prin a te face să înțelegi că nu-ți trebuie așa ceva. Când îi înțelegi răspunsul, ești fericit că nu ți-a trimis ce ai cerut.
   Dacă ai fi un băiețel și i-ai cere tăticului un cuțit, tatăl tău ar ști că un cuțit este periculos pentru tine. El ți-ar răspunde la cererea ta arătându-ți de ce nu trebuie să-ți dea un cuțit. Apoi ai fi fericit că tăticul ți-a răspuns așa.
   Rugăciunea, totuși, nu este numai ceva prin care să ceri. Cererea este doar o mică parte din ea. Te rogi, în primul rând, pentru a-L onora și a-L lăuda pe Dumnezeu. Israeliții în timpurile biblice se închinau lui Dumnezeu prin jertfe de laudă aduse pe altar. Noi astăzi nu ne mai închinăm Lui în felul acesta. Noi ne închinăm azi rugându-ne.
   Altă parte a rugăciunii este mulțumirea pentru tot ceea ce a făcut și ți-a dat El. Dumnezeu face întotdeauna lucruri minunate pentru tine și vrea ca să-I mulțumești pentru grija Lui. Cândva erau 10 leproși care L-au rugat pe Isus să-i vindece. Isus le-a îndeplinit rugăciunile. Le-a făcut bine. Apoi le-a spus să se arate preoților. Toți au alergat ascultători. Nouă leproși erau evrei, ca Isus. Al zecelea era samaritean. Samaritenii îi urau pe evrei. Dar samariteanul a fost singurul care și-a amintit să se întoarcă, să-I mulțumească lui Isus. Dumnezeu vrea să-L lauzi, să-I mulțumești și să-I ceri ce ai nevoie. De asemenea El vrea să te rogi pentru alții. Aceasta este o parte principală a rugăciunii. Te rogi pentru predicatori, profesori, misionari, pentru cei bolnavi, pentru săraci, precum și pentru familia ta? Așa vrea Dumnezeu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu