sâmbătă

Un cuvânt spus la timpul potrivit

 

Cât de bun este un cuvânt spus la timpul potrivit! Un simplu cuvânt rostit la momentul potrivit poate face adesea mai mult decât o predică, care durează ore întregi. Un singur cuvânt poate să înveselească o inimă deprimată, să încurajeze un duh descurajat și să înfrângă o minte trufașă. Am auzit despre un batjocoritor care, auzind un singur cuvânt, „Dumnezeu”, a devenit palid și a început să tremure. În alte multe cazuri, Numele „Isus” a lucrat cu putere vindecătoare, aducând o inimă trudită și împovărată la odihnă. Chiar și un vers dintr-o cântare sau un rând scris au fost adesea de o mare binecuvântare. Iată un exemplu:

Într-o zi, un ofițer prusac a ajuns la o pensiune unde a dorit să înnopteze. El Îl cunoștea și Îl iubea pe Domnul și i-ar fi plăcut să le spună gazdelor despre Isus, Mântuitorul său. Dar nu s-a ivit nicio ocazie. Dorind să lase în urma sa cel puțin un semn prin care gazdele să afle după plecare lui cui îi aparținea și cui îi slujea, el a scris deasupra ușii camerei sale, cu litere mari, primul rând al cântării: „Eu Îl iubesc pe Cel de pe cruce”.

La scurt timp după plecarea oaspetelui, proprietarul a observat aceste cuvinte și și-a chemat soția să i le arate. Femeia a citit acele câteva cuvinte o dată, de două ori... În cele din urmă, a exclamat cu emoție profundă și cu lacrimi în ochi: „Bărbate, noi nu suntem așa cum ar trebui; noi nu-L iubim pe Cel care a murit pentru noi pe cruce!

Și bărbatul a fost profund mișcat; și astfel, acele puține cuvinte i-au determinat pe amândoi să se îndrepte spre calea mântuirii.

După aproximativ un an, ofițerul a trecut iarăși pe la pensiune. Dar cât de uimit a fost când a fost întâmpinat cu mare bucurie de către proprietar și de către soția sa, de parcă ar fi fost un vechi prieten bun! Și chiar era; pentru că cei doi găsiseră între timp pace prin credința în Cel răstignit, iar acum ofițerul li se părea ca un prieten drag, cunoscut de multă vreme. Împreună L-au lăudat pe iubitul lor Mântuitor, care suferise pentru ei pe cruce și le câștigase mântuirea veșnică.

Poți și tu, tânărul meu cititor, să privești la crucea de pe Golgota și să spui: „Eu Îl iubesc pe Cel de pe cruce”? Știm, desigur, că Domnul Isus nu mai este răstignit pe cruce, ci este proslăvit în cer. Dar chiar acolo, pe Golgota, Și-a dezvăluit iubirea Sa divină pentru păcătoșii pierduți într-un mod atât de minunat, de neînțeles; acolo Și-a vărsat pentru ei sângele, care curăță de orice păcat. Și tu vei sta curat înaintea lui Dumnezeu, dacă poți spune din toată inima ta: „Eu Îl iubesc pe Cel de pe cruce”.

Noi Îl iubim, pentru că El ne-a iubit întâi.

1 Ioan 4.19


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu