vineri

Balanța

 

   Oamenii au tot felul de idei despre cum îi va judeca Dumnezeu într-o zi. Unii se gândesc la o balanță pe care Dumnezeu va compara faptele bune și cele rele ale unei persoane. Decizia cu privire la soarta acelei persoane va depinde de care parte cântărește mai mult. Oamenii care susțin o astfel de idee se înșală amarnic, pentru că folosesc propriul lor standard sau standardul opiniei generale pentru a-și evalua faptele. Dar Cuvântul lui Dumnezeu spune: „Nu este niciunul care să facă binele, niciunul măcar” (Romani 3.12). Din punctul de vedere al lui Dumnezeu, nu există nimeni care, prin natura lui, să facă ceva bun, adică ceva care să Îi placă. O sentință adevărată, dar devastatoare!

   Dar Dumnezeu vorbește într-adevăr despre o balanță în Biblie. El nu ne cântărește faptele, ci pe noi înșine. Cunoașteți istoria împăratului Belșațar, care, la un ospăț al curtenilor săi, a lăudat zeii de aur și de argint, dar și-a bătut joc de Dumnezeul cel viu? Apoi a venit o mână și a scris pe zid: „Numărat, numărat, cântărit și împărțit!” Profetul Daniel, singurul care putea descifra și interpreta această scriere, i-a spus împăratului: „Ai fost cântărit în cumpănă și ai fost găsit ușor!” (Daniel 5).

   Prea ușori – așa suntem cu toții, atâta timp cât nu avem pace cu Dumnezeu, atâta timp cât păcatele noastre nu sunt spălate de sângele Domnului Isus și nu avem viață veșnică. „Greutate” pentru Dumnezeu are doar acela care a devenit copilul Său prin credința în Mântuitorul.

 

„Da, o nimica sunt fiii omului! Minciună sunt fiii oamenilor! Puși în cumpănă toți laolaltă, ar fi mai ușori decât o suflare.”

Psalmul 62.9

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu