duminică

Cum L-a cunoscut Daffa pe Domnul Isus

 

   Daffa, un băiat de 12 ani din Etiopia, își dorește foarte mult să învețe să citească. Dar nu-și poate plăti taxele școlare, pentru că tatăl său a murit, iar mama lui are prea puțini bani. Așa că profesorul îi permite să asculte puțin la școală. În acest fel, Daffa învață, până la urmă, să citească. Dacă ar avea o carte! Aceasta este cea mai mare dorință a sa.

   Astăzi trebuie să ducă o capră la piață. În mijlocul pieței stă un bărbat care vinde cărți. Una costă cât câștigă Daffa într-o săptămână ca să păzească turma de capre.

   Cu toate acestea, Daffa se gândește: „Trebuie să am această carte!” Încântat, își duce comoara acasă și începe să silabisească. În această carte sunt istorisiri ciudate despre un copil sărac. La nașterea lui, cerul s-a pus în mișcare.

„Și deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulțime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu și zicând: «Slavă lui Dumnezeu în locurile preaînalte și pace pe pământ între oamenii plăcuți Lui»” (Luca 2.13-14).

   Și mai minunate sunt istorisirile despre omul Isus. Daffa se gândește: „Dacă ar fi fost aici, l-ar fi vindecat și pe tatăl meu”.

   După ani de zile, în acel sat vin oameni străini. Ei vor să construiască o școală și să le vorbească oamenilor despre Dumnezeu și despre Fiul Său Isus Hristos.

   „Isus!” – Inima lui Daffa bate cu putere de emoție când aude acest nume. „Cu siguranță este Omul din carte!” – Acasă, își imploră mama: „Lasă-mă să lucrez cu albii!”. Și mama îi dă voie.

   Într-o seară, unul dintre acești misionari albi vine la cortul băiatului. Omului nu-i vine să creadă ce aude: Daffa le citește celorlalți din Biblie. Și apoi chiar îngenunchează și Îi cere lui Dumnezeu să binecuvânteze munca misionarilor.


   Misionarul se întoarce în grabă la soția sa și îi spune: „Daffa Îl cunoaște pe Domnul Isus. El citește Biblia și se roagă! Aceasta este o minune a lui Dumnezeu!”

   Apoi Daffa este chemat și el le povestește totul. Iar inimile misionarilor se bucură când își dau seama cum Dumnezeu a chemat un prim ucenic al Său într-o țară străină.

Cuvântul Meu ... nu se întoarce la Mine fără rod. Isaia 55.11

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu