duminică

Şi a murit



   În Londra trăia odată un comerciant, care nu credea în inspiraţia dumnezeiască a Bibliei, nu citea niciodată Cuvântul lui Dumnezeu şi nu mergea să asculte nicio predică. Totuşi, într-o zi se lăsă convins de o nepoată să meargă să asculte împreună cu ea o predică. În acea seară, predicatorul citi capitolul al cincilea din prima carte a lui Moise, unde apar de opt ori cuvintele: „ ...şi a murit.“ Nepoata a fost dezamăgită. „De ce“, se gândi ea, „admite Dumnezeu, ca tocmai astăzi să fie ales un asemenea text monoton, un registru genealogic?“ – Pe drum spre casă, unchiul nu făcu nicio observaţie. Cu fiecare pas pe care îl făcea, îi sunau cuvintele: „Şi a murit.“
   Seara, în camera lui, cu fiecare bătaie a ceasului de perete îi răsunau cuvintele în ureche: „Şi a murit.“ Când dimineaţa următoare s-a aşezat la biroul lui, a auzit din nou numai cuvintele: „Şi a murit.“ Nu-şi mai putea aduna gândurile şi la cele mai simple socoteli de adunare făcea greşeli. „Nu mai merge“, strigă el, „trebuie să citesc încă o dată acest capitol!“ Atunci deschise Biblia neglijată de ani de zile şi citi capitolul care aminteşte aşa de pătrunzător de moarte prin cuvintele care se tot repetă: „Şi a murit“.
   Dumnezeu a folosit acest cuvânt, pentru a trezi conştiinţa lui. „Acum aparţin încă de cei vii“, se gândi comerciantul, „dar şi despre mine se va spune cândva: «Şi a murit». Şi atunci?“ Nu a găsit linişte până nu L-a recunoscut pe Domnul Isus Hristos ca Mântuitorul lui care a spus: „Eu sunt Viaţa“ şi „oricine crede în Mine nu va muri niciodată“ (Ioan 11.26).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu