duminică

Robinetul nou


   Sambo trăia într-un sat foarte mic din munţii africani. Multe lucruri pe care le considerăm normale şi care ne sunt familiare, Sambo încă nu le văzuse. Niciodată nu ieşise din sat şi din imediata apropiere a satului. Îşi procura hrană prin vânarea animalelor din jungla din apropiere, iar apa o scotea în fiecare zi din râu.
   Într-o zi, o rudă l-a invitat la ea. Aceasta locuia într-un oraş la o depărtare de mai mulţi kilometri. Acolo, Sambo a văzut pentru prima dată în viaţa lui, străzi şi case, magazine şi autoturisme. La început, toate acestea l-au zăpăcit şi l-au înspăimântat, dar cu timpul a început să se interese tot mai mult de ele. Ceea ce l-a impresionat cel mai mult era robinetul din casa rudei sale. Sambo nu mai putea de uimire că era necesar numai să roteşti de acel obiect strălucitor şi venea apa. Nu era necesar să mergi la râu şi să cari cu greu apa. Ce lucru minunat! El s-a decis să cumpere un astfel de robinet, ca să-i fie mai comod acasă.
   Fără să spună cuiva ceva de planurile sale, a mers la magazin şi a cumpărat un robinet nou-nouţ. L-a ascuns cu grijă în geanta lui, şi-a luat rămas bun de la ruda sa şi a pornit bucuros spre casă. A doua zi după sosirea lui în satul său, a căutat un copac mare şi frumos şi a prins bine robinetul de trunchiul copacului cu ajutorul corzilor de iederă. Apoi a venit marea clipă. Sambo a rotit robinetul – dar nu apă nu a ieşit. Ce dezamăgire!

   Mulţi băieţi şi fete gândesc că la ei totul este în ordine. Ei gândesc că sunt plăcuţi lui Dumnezeu. Dar nu este posibil să fim plăcuţi lui Dumnezeu numai dacă venim la Domnul Isus, dacă suntem conectaţi la El – ca şi robinetul la instalaţia de apă. Credinţa în Domnul Isus se aseamănă cu această conexiune la conductă. Dacă te încrezi în Domnul Isus, atunci în inima şi în viaţa ta vor curge pace, fericire şi putere.
   Ai această „conexiune”?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu