duminică

Termometrul


   În urmă cu câteva zile, factorul poştal a adus un pacheţel. Un cunoscut de-al nostru i-a trimis tatălui de ziua de naştere un termometru de cameră. A fost o idee bună.
   Pentru termometru s-a găsit un loc adecvat. După câteva zile, însă, s-a văzut că cele două părţi ale coloanei de mercur s-au separat. Cum puteam reface legătura celor două părţi?
   Am luat termomentrul în amândouă mâinile, ca să-i dau ceva din căldura corpului meu. Şi iată, coloana de mercur era din nouă fără întreruperi, legătura era restabilită!

   Dacă observăm că un credincios nu mai savurează aşa cum ar trebui părtăşia cu Domnul Isus, că este distrusă sau întreruptă legătura practică, de viaţă, părtăşia adevărată, sinceră, atunci ar trebui să fim un ajutor pentru respectivul şi să ne rugăm pentru el. Îl putem ajuta numai printr-o dragoste practică plină de căldură, din inimă. Domnul Isus doreşte ca această părtăşie a celor care sunt ai Săi cu El să fie întotdeauna netulburată. Dacă apare ceva între noi şi El, atunci El Se străduieşte să restabilească această părtăşie. Pentru acesta îi foloseşte cu drag pe alţii.
   Dacă dorim să fim un ajutor şi pentru oamenii din apropierea noastră, care încă nu Îl cunosc pe Domnul Isus ca Mântuitorul lor, dacă dorim să-L găsească, atunci trebuie să fim întotdeauna creştini „întregi”.
   Eşti un termometru bun, care indică bine temperatura? Se pot bizui ceilalţi pe tine?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu