joi

Ca și copiii


   Domnul Sorescu citea cu plăcere Biblia. Dar îi venea greu să creadă și să accepte evanghelia harului lui Dumnezeu oferită în Biblie. „Nu cred că este atât de simplu”, își spunea el mereu. De aceea își dădea toată osteneala să corespundă cerințelor Bibliei, pentru a fi astfel pe placul lui Dumnezeu, pentru a găsi pacea și pentru a putea muri liniștit.
   Într-o dimineață a citit în Evanghelia după Matei și a ajuns la capitolul 18. Cuvintele de la începutul acestui capitol i s-au părut deosebite. „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veți întoarce la Dumnezeu și nu vă veți face ca niște copilași, cu niciun chip nu veți intra în Împărăția cerurilor.”
   Domnul Sorescu a trebuit să se gândească întreaga zi la aceste cuvinte. Pe drumul spre casă a ajuns în centrul orașului și tocmai se deplasa pe o stradă foarte circulată. A observat o fetiță care stătea la marginea drumului și se uita la trecători ca și când ar fi căutat pe cineva care să o ajute să ajungă pe partea cealaltă a străzii. Când domnul Sorescu s-a apropiat, ea i s-a adresat imediat. El s-a bucurat de încrederea fetiței, a apucat-o pe micuță de mână și a dus-o de cealaltă parte a străzii.
   Când a ajuns acasă s-a gândit încă o dată la această mică întâmplare și și-a adus din nou aminte de textul biblic din acea dimineață. L-a citit încă o dată și a înțeles imediat ce are de făcut. El s-a predat Mântuitorului, pentru că a înțeles:
   „Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni” (Efeseni 2.8).
   „Fiul omului a venit să caute și să mântuiască ce era pierdut” (Luca 19.10)
   Domnul Isus, Fiul Omului, caută și astăzi pe cei pierduți. El te caută și pe tine și vrea să te salveze de la calea pe care te îndrepți spre pierzarea veșnică. De aceea, El permite ca și astăzi Cuvântul Său să se vestească.
   Cu siguranță, ai auzit adeseori acest cuvânt și știi cum poți fi mântuit. – De ce nu ai venit încă la El, Mântuitorul păcătoșilor? Calea este ușoară și tu vei fi foarte fericit dacă vei merge pe ea. Domnul Isus încă te așteaptă! Dar în curând se va încheia timpul de așteptare – și atunci ce vei face?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu