joi

De ce cad frunzele copacilor?


   Vara, pomii sunt acoperiți cu frunze verzi, nu-i așa? Fiecare pom are un fel diferit de frunze, și nu sunt frunze asemenea într-un pom. Pomii, ca și micile plante, își iau hrana din sol. Pomii și toate celelalte plante au sevă în loc de sânge. Această sevă duce substanțele din pământ la frunze. Când substanțele ajung la frunze, ele sunt transformate în hrana de care au nevoie copacii. Frunzele verzi sunt uzinele de hrană ale copacilor. Cel mai important lucru de care aceste fabrici au nevoie este lumina. Ai observat vreodată că frunzele din cei mai mulți copaci deabia se ating? Aceasta este pentru că fiecare frunză vrea să aibă cât mai multă lumină. Culoarea verde a frunzelor reprezintă hrana.
   La sfârșitul verii, când frunzele au făcut suficientă hrană pentru pomi, pomul își trage în trunchi toată seva din frunze. Nemaiavând apă, frunzele nu mai pot lucra și deci nu mai pot rămâne verzi. Verdele devine alte culori: unele frunze devin galbene și aurii, altele roșii și arămii, în timp ce altele de un maro frumos.
   După ce copacii își retrag seva, frunzele nu se mai țin strâns de ramuri. Un vânt puternic, o noapte rece le va sufla pe toate la pământ. Când copacii au nevoie de mai multă hrană primăvara, le vor crește frunze noi pentru a constitui fabricile de hrană. Biblia spune: „Orice lucru El îl face frumos la vremea lui” (Eclesiastul 3.11).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu