duminică

Ce sunt anotimpurile?


   Anotimpurile sunt timpurile anului. Fiecare an are patru anotimpuri: primăvară, vară, toamnă și iarnă. Fiecare anotimp are trei luni: martie, aprilie și mai aparțin primăverii. Iunie, iulie și august aparțin verii. Septembrie, octombrie și noiembrie aparțin toamnei. Decembrie, ianuarie și februarie aparțin iernii.
   Fiecare anotimp este minunat în felul său. Ne place primăvara, pentru că atunci toate încep să crească din nou. Noi frunze se formează pe copaci, păsările vin înapoi și cântă printre noi, iar florile acoperă din nou pământul. Ne place vara, pentru că vremea este caldă și ne putem juca afară ziua. Ne plac frumoasele flori și copacii verii. Ne place toamna pentru minunatele ei culori. Frunzele copacilor sunt atât de strălucitoare în culoarea lor roșie și arămie sau aurie. Facem focuri, ne jucăm în frunzele colorate și adunăm nuci de toate felurile. Și ne place și iarna, cu zăpada curată și albă. Observăm copacii din nou: nu mai au frunze, dar sunt încă frumoși. Ramurile par panglici albe. Și apoi într-o dimineață înghețată vedem că ramurile sunt împovărate cu giuvaere de zăpadă. Iarna este timpul de căutare a cuiburilor de păsări și a fluturilor adormiți în gogoșile lor.
   În fiecare an sunt patru anotimpuri. După ce Dumnezeu a pedepsit lumea cu potopul, El a promis că anotimpurile vor fi în fiecare an până la sfârșitul lumii. Atunci El ne-a dat și minunatul curcubeu să ne reamintească promisiunea Lui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu