joi

Isus trăiește, a înviat!


„Facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” Luca 22.42
Domnul Isus le-a vorbit oamenilor timp de trei ani despre Dumnezeu, a vindecat bolnavi, a înviat chiar morți. Dar acum stătea în fața celei mai mari și grele lucrări ale Sale. Conform voii lui Dumnezeu, El trebuia să moară la crucea de pe Golgota pentru păcatele oamenilor, pentru păcatele tale și ale mele. Acolo a trebuit să suporte chinuri îngrozitoare. Atunci S-a rugat Tatălui Său din cer. Trebuia El, într-adevăr, să moară, fiindcă alții au fost răi? Oh, cât de greu și groaznic părea totul! Dar El S-a gândit că era voia lui Dumnezeu să moară pentru păcatele oamenilor. Nu exista altă cale să-i elibereze pe oameni de vina lor. Domnul Isus știa aceasta. De aceea S-a rugat: „Facă-se nu voia Mea, ci a Ta.” Cât de ascultător a fost Fiul lui Dumnezeu!

„Eu nu găsesc nicio vină în El.” Ioan 18.38
Isus Hristos a fost prins cu ciomege și cu săbii. Mai-marii iudeilor L-au tratat ca un răufăcător. În schimb, El făcuse numai bine oamenilor. Apoi L-au dus în fața judecătorului suprem, romanul Pilat, și L-au acuzat pe Domnul Isus înaintea lui. Pilat L-a audiat. Dar a fost nevoit să constate că acest acuzat nu făcuse niciun rău. Pilat le-a spus de trei ori iudeilor: „Eu nu găsesc nicio vină în El.” De fapt, Pilat ar fi trebuit să-L elibereze atunci pe Domnul Isus. Dar se temea de iudei. Aceștia strigau mereu: „Ia-L, ia-L, răstignește-L!” Atunci Pilat a acceptat, ca Domnul Isus să fie crucificat fiind nevinovat. Ce vină mare și-a asumat!

„Isus zicea: Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!” Luca 23.34
Soldații bădărani L-au luat pe Domnul Isus, și-au bătut joc de El și I-au pus o coroană de spini pe cap. O, ce dureri I-a provocat aceasta! Apoi L-au dus pe un deal în fața orașului. Dar crucea grea a trebuit să o ducă Însuși Isus. L-au răstignit pe dealul Golgota. El făcuse bine atâtor oameni! Acum atârna nevinovat pe cruce și trebuia să suporte cele mai mari dureri. Dar în inima Sa nu S-a ridicat mânie împotriva soldaților bădărani. El S-a rugat cu voce tare: „Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!” Ce dragoste! Și pe tine te iubește Domnul Isus. El dorește să-ți ierte și ție toată vina. Trebuie doar să o recunoști înaintea Lui. Domnul Isus a murit pentru vina ta la cruce.

„Isus a răspuns: Adevărat îți spun că astăzi vei fi cu Mine în rai.” Luca 23.43
Împreună cu Domnul Isus, soldații au răstignit și doi tâlhari. Unul a fost atârnat la dreapta Lui, iar celălalt la stânga Lui. Când oamenii L-au batjocorit pe Mântuitorul pe cruce, unul dintre tâlhari a făcut la fel. Dar celălalt a recunoscut că Isus atârnă nevinovat pe cruce. Deodată a știut că acest Isus este Mântuitorul, Fiul lui Dumnezeu. El a recunoscut vina sa înaintea Domnului Isus și L-a rugat: „Adu-Ți aminte de mine!” Ce răspuns minunat a primit apoi: „Astăzi vei fi cu Mine în rai!” Mântuitorul i-a iertat totul. Nu există niciun rău pe care l-ai făcut și pe care Domnul Isus să nu-l poată ierta. Trebuie doar să-I spui și să-I ceri iertare.

„Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?” Matei 27.46
În timp ce Domnul Isus atârna nevinovat pe cruce, la miezul zilei s-a făcut deodată întuneric. Acest întuneric a durat trei ore. Apoi El a strigat cu glas tare: „Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce M-ai părăsit?” Fiul lui Dumnezeu nu S-a simțit niciodată atât de singur ca în acele clipe! Dumnezeu Îl părăsise! De ce? Dumnezeu urăște păcatul și nu-l poate vedea. Acolo la cruce, Isus, Fiul lui Dumnezeu, a stat atârnat, fiind încărcat cu păcatele tuturor oamenilor. De aceea Dumnezeu a trebuit să-L părăsească. Aceasta L-a durut mai mult pe Isus decât tot ce a suferit din partea oamenilor.
Vezi cât de rău și grav este păcatul înaintea lui Dumnezeu? Dar cât de mulțumitori trebuie să fim față de Domnul Isus, pentru că El a luat asupra Sa vina pentru păcatele noastre!

„Isus a zis: S-a isprăvit! Apoi Și-a plecat capul și Și-a dat duhul.” Ioan 19.30
Diavolul a vrut să-L nimicească pe Fiul lui Dumnezeu. Acum părea să-și fi atins scopul. Isus a fost condamnat nevinovat la moartea pe cruce. Oamenii nu L-au vrut, dar Dumnezeu L-a părăsit datorită păcatelor noastre. Trebuia să biruie diavolul asupra lui Isus? Atunci, Isus a strigat cu glas tare: „S-a isprăvit!” Apoi Și-a dat Duhul în mâinile Tatălui Său din cer și a murit.
Nu diavolul a biruit, ci tocmai contrariul s-a întâmplat. Domnul Isus a murit la cruce pentru păcatele noastre. Acum avem posibilitatea să fugim de diavolul. El nu mai are nicio putere asupra noastră, dacă ne recunoaștem păcatele noastre înaintea Domnului Isus. El ni le iartă. Diavolul nu ne mai poate acuza înaintea lui Dumnezeu.

Isus trăiește și biruie, aleluia!
Totu-I stă la picioare, aleluia!
Citim în aceste versuri cuvântul „Aleluia”. Ce înseamnă acesta? „Lăudați pe Domnul!” În dimineața zilei de Paște să spunem cu toți: „Lăudați pe Domnul, mulțumiți Domnului Isus!” În ultima carte din Biblie, Apocalipsa, în capitolul 19 citim că în cer o mulțime mare spune: „Aleluia! Ale Domnului, Dumnezeului nostru, sunt mântuirea, slava, cinstea și puterea!” O astfel de cântare de laudă s-a cântat probabil în prima dimineață de Paște în cer. Apoi au venit la mormânt îngeri care au adus vestea: „Isus trăiește, a înviat!” Câteva femei au fost primele care au auzit această veste. Ele au dus vestea mai departe: „Isus trăiește, a înviat!” Și noi auzim astăzi cuvintele: „Isus trăiește, a înviat.” Atunci spunem cu toții: „Aleluia!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu