duminică

Cum îl pot auzi pe Dumnezeu?


   Dumnezeu nu are gură sau limbă, așa că nu poate vorbi cu tine, ca să-L auzi cu urechile tale. Dar Dumnezeu îți vorbește. El le vorbește tuturor copiilor Săi de pretutindeni. Primul și cel mai important mijloc prin care îți vorbește Dumnezeu este Biblia. Tot ce este scris în Biblie, este cuvântul lui Dumnezeu pentru tine. Și tot ce vrea Dumnezeu ca poporul său să cunoască, este tot în Biblie. Când Isus a spus ascultătorilor Săi: „Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun își dă viața pentru oi”, El ți-a vorbit și ție.
   Dumnezeu îți vorbește și în alte feluri. În fiecare duminică, îl auzi pe Dumnezeu vorbindu-ți prin cel care predică. Îți spune cum să-L iubești pe Dumnezeu, cum să te rogi Lui, cum să lucrezi pentru El. Cuvintele predicatorului sunt cuvintele lui Dumnezeu, deci trebuie să le asculți. Și trebuie să le respecți. Când învățătorii sau părinții tăi îți vorbesc despre Isus, atunci auzi, de asemenea, cuvântul lui Dumnezeu.
   Cândva a fost un om al lui Dumnezeu numit Ilie. El vroia să-L audă pe Dumnezeu. Dumnezeu l-a dus pe un munte. Ilie a găsit o peșteră acolo și L-a ascultat pe Dumnezeu. La început a auzit un vânt foarte puternic. Vântul sfărâma stâncile. Dar Dumnezeu nu era în vânt. Apoi Ilie a simțit un cutremur. Apoi a venit un foc mare. Dar Dumnezeu nu era în foc și nici în cutremur. Apoi Ilie a auzit o voce liniștită și ușoară. Dumnezeu era în acea voce. Când Ilie a auzit-o, și-a ascuns fața în manta, a ieșit afară și a stat la gura peșterii, și L-a auzit pe Dumnezeu. Ai auzit vreodată în tine o voce liniștită, spunându-ți să nu faci răul? Acela era Dumnezeu care îți vorbea. Fii gata să asculți! Uneori Dumnezeu îți vorbește prin minunatele lucrări pe care le-a făcut. Florile, păsările și copacii, toate par a spune: „Dumnezeu este mare și minunat; și Dumnezeu te iubește.” Dumnezeu îți vorbește în fiecare zi. Îl asculți?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu