marți

Maeștri constructori

 

   În lunile aprilie și mai, multe păsări se dovedesc a fi adevărați maeștri constructori. Ele au abilități de care noi nu putem decât să ne minunăm.
   În imagine puteți vedea o rândunică de hambar pe cuibul ei. Rândunica de hambar construiește întotdeauna după aceleași planuri și cu același material de construcție. Pentru cuibul ei caută o mică proeminență într-un perete sau un „loc de construcție” similar în grajduri sau alte clădiri. Ea nu și-ar construi niciodată cuibul într-un copac. Nu s-ar descurca deloc cu așa ceva.
   Dar rândunica de hambar nu poate construi niciodată cuibul simplu al unei vrăbii sau al unui lăstun de casă sau al unui lăstun de mal. Nici măcar cuibul de rândunică domestică nu-l poate reconstrui rândunica de hambar. Și totuși, cele două specii de rândunele sunt foarte asemănătoare în ceea ce privește aspectul și, de asemenea, modul lor de viață. – Apropo, poți deosebi o rândunică domestică de o rândunică de hambar?
   Toate aceste păsări se supun unei legi care este unul dintre marile mistere ale vieții pentru mulți oameni. Dar noi, care am ajuns să-L cunoaștem pe marele Dumnezeu Creator ca Tată prin Domnul Isus Hristos, suntem în același timp credincioși și cunoscători. Și noi mărturisim cu bucurie: „La Dumnezeu este înțelepciunea și puterea; sfatul și priceperea ale Lui sunt” (Iov 12.13).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu