duminică

Biblia – Cuvântul lui Dumnezeu


Eu sunt Biblia – CARTEA
Eu sunt cartea lui Dumnezeu

2 părți – 66 cărți
40 scriitori – în timp de 1600 ani

Cu toate acestea sunt numai O carte
Subiectul meu mare: HRISTOS


De ce este Biblia Cuvântul lui Dumnezeu!

Moise a fost primul scriitor al Bibliei. Citim de câteva ori că Dumnezeu i-a dat lui Moise însărcinarea să scrie într-o carte (adică într-un sul de carte) despre lucruri care s-au întâmplat. Poporul Israel a avut dreptul să strângă și să păstreze cu grijă diferitele cărți ale Vechiului Testament al Bibliei. Vechiul Testament a fost încheiat cu aproximativ 400 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Abia după viața pământească a Domnului Isus au fost scrise cărțile și epistolele Noului Testament. Toate cărțile au fost finalizate la aproximativ 100 de ani după nașterea lui Hristos.
Moise a trăit cu ca. 1500 de ani înainte de nașterea lui Hristos. Ca urmare, putem spune că Biblia a luat ființă într-o perioadă de 1600 de ani.

Bărbații, pe care i-a folosit Dumnezeu pentru a scrie Cuvântul Său, au fost foarte diferiți. Unii au fost bogați, alții dimpotrivă săraci. Unii au fost foarte instruiți, alții n-au învățat nimic.

Printre scriitori s-au aflat: un mare funcționar de stat, unul care făcea corturi, un vameș, un țăran, un medic, un muzician, un păstor și chiar câțiva împărați. Cei mai mulți scriitori nu se cunoșteau unii cu alții. De asemenea unii au fost deja morți înainte ca alții să se nască.

Ei au scris doar mesajul pe care Dumnezeu li l-a dat. Unele părți au fost scrise în cetăți, altele în pustiu, iar altele în închisoare și în palat.


Un testament este un contract sau ultima dorință a cuiva.

În Vechiul Testament vedem contractul lui Dumnezeu. Acesta cuprinde voia lui Dumnezeu: EL a vrut să facă multe pentru poporul Său Israel. Dar acest lucru a fost posibil doar pentru că Dumnezeu a știut dinainte că Fiul Său va muri. De aceea există multe lucruri minunate în Vechiul Testament: aici găsim descris multe despre Dumnezeu și Domnul Isus. Îl vedem pe Domnul Isus mereu ca UNUL care va veni.

În Noul Testament, care a fost scris după moartea Domnului Isus, găsim pe deplin descoperită dragostea lui Dumnezeu față de toți oamenii: pentru că Dumnezeu vrea ca toți oamenii care sunt pierduți să fie salvați, să fie mântuiți prin Fiul Său, Domnul Isus, singurul Mântuitor al lumii. Dumnezeu pune doar o condiție: ca fiecare să își recunoască păcatele înaintea Lui și să creadă în lucrarea Domnului Isus - aceasta este crucea de la Golgota -, să creadă în Domnul Isus Însuși. Acesta ne arată că voia lui Dumnezeu a fost să mântuiască pe oameni și să dea binecuvântarea Sa aceluia care crede în Fiul Său, Domnul Isus, ca Mântuitor.

„Harul lui Dumnezeu, care aduce mântuire pentru toți oamenii, a fost arătat.“ (Tit 2.11)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu