marți

Cât despre Babilon...

 

   Un maior din armata britanică i-a cerut într-o zi unui predicator o dovadă clară și acceptabilă că Biblia este într-adevăr Cuvântul lui Dumnezeu și nu o invenție omenească.
   Deoarece predicatorul știa că maiorul călătorise mult în Orientul Mijlociu, l-a întrebat dacă vizitase și cetatea Babilon. Maiorul a răspuns afirmativ și a exprimat următoarele impresii din călătoria sa:
   „Ruinele Babilonului sunt pline de vânat de toate felurile. Cum îmi doream foarte mult să vânez acolo, i-am cerut șeicului responsabil permisiunea de a vâna și de a fi însoțit de vânători care cunoșteau locul. Mai mulți arabi au mers cu mine în vechiul Babilon.
   Dar când a venit seara, arabii și-au strâns corturile și au părăsit ruinele fostului oraș. Fie că am vrut sau nu, a trebuit să părăsesc terenul de vânătoare promițător împreună cu ei.
   Când m-am plâns șeicului a doua zi, acesta mi-a răspuns enervat, dar foarte ferm: A rămâne acolo peste noapte pentru a vâna sau a dormi în cort ar fi prea periculos din cauza animalelor sălbatice. Nimeni nu rămâne acolo după apusul soarelui.”
   Predicatorul ascultase cu mare interes. Apoi a luat Biblia și a citit: „Și astfel Babilonul, podoaba împăraților, falnica mândrie a haldeilor, ... el nu va mai fi locuit, nu va mai fi niciodată popor în el. Arabul nu-și va mai întinde cortul acolo, și păstorii nu-și vor mai țărcui turmele acolo, ci fiarele pustiului își vor face culcușul acolo, bufnițele îi vor umple casele, struții vor locui acolo, și stafiile se vor juca acolo. Șacalii vor urla în casele lui împărătești pustii, și câinii sălbatici, în casele lui de petrecere. Vremea lui este aproape să vină, și zilele nu i se vor lungi.”
   „Este o poveste istorică ceea ce tocmai ați citit?”, a întrebat maiorul, tulburat.
   Cu mare seriozitate, mesagerul lui Dumnezeu a răspuns: „Nu! Aceste cuvinte au fost scrise cu aproximativ 3.000 de ani în urmă, când cetatea Babilon ajunsese la apogeul gloriei sale. Le veți găsi în Biblie, Cuvântul lui Dumnezeu, în Isaia 13.19-22.”
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu