luni

Înmormântarea bunicului

 

Și pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile și gândurile în Hristos Isus.
Filipeni 4.7

   Bunicul lui Jens a murit acum două zile. Jens, părinții și frații săi sunt foarte triști. Știau de ceva timp că bunicul lor bolnav va muri în curând, dar era totuși o pierdere în familie. Astăzi are loc înmormântarea. Mama, tata, Jens și frații săi stau în biserică și ascultă predica.
   „Walter a fost un tată și un bunic iubitor. Îi plăcea să se distreze cu nepoții săi.”
   Da, așa este! Jens își amintește multe situații în care a râs cu poftă cu bunicul.
   Și bunicul i-a povestit, de asemenea, multe despre Domnul Isus. Jens se gândește la o zi de acum câteva săptămâni, în spital. Bunicul i-a spus: „Știi, Jens, abia aștept să ajung în curând la Domnul Isus.”
   Jens s-a întristat, pentru că bunicul său nu va mai fi atunci cu el.
   Dar bunicul a spus: „Nu trebuie să fii trist. Îmi va fi mult mai bine la Domnul Isus decât aici, pe pământ.”
   Jens se gândește la acest lucru în timp ce stă pe banca din biserică. Bunicul se hotărâse cu mulți ani în urmă să Îl urmeze pe Isus Hristos. Iar acum era cu El în cer.
   Jens îi șoptește mamei sale: „Mamă, bunicului îi merge acum foarte bine la Domnul Isus, nu-i așa?”
   Mama se uită la el cu lacrimi în ochi și dă din cap. „Ai dreptate. Este minunat că putem să ne bucurăm de aceasta, chiar dacă astăzi suntem la înmormântarea bunicului și suntem cu toții foarte triști.”
   Când Îl ai pe Domnul Isus în viața ta, poți simți bucurie și pace în inimă chiar și în situații dificile. În viața ta de zi cu zi nu va fi întotdeauna totul perfect, dar îți vei da seama că poți fi recunoscător chiar și în tristețe.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu