sâmbătă

La far!

 

   În următoarele luni, la finalul lor, poți citi o întâmplare cu Dick (10 ani), Mandy (9 ani) și John (15 ani) Flint. Sunt trei frați: doi băieți și o fată. Ei își petrec vacanța la bunicii lor, Joshua și Betsy Flint, care locuiesc la marginea unui parc național.

 

   - John, ai timp să mă ajuți să strâng masa mai târziu?, întreabă bunica Betsy înainte de a lua ultima înghițitură de ceai din vechea și frumoasa ei ceașcă.

   - Nu, bunicul mi-a spus să pregătesc totul pentru tur, răspunde John și ia o înghițitură de suc de portocale. Dick și Mandy te pot ajuta cu siguranță.

   La început, cei doi vor să comenteze, dar apoi tac. Ei știu că astăzi vor merge într-o excursie cu bunicul și vor face o drumeție prin parcul farului.

   Bunicul Flint intră și ia o înghițitură de cafea din ceașca sa. A încărcat deja mașina.

   - Am uitat ceva important, spune el făcând cu ochiul.

   Mandy, care astăzi a mâncat doar fulgi de porumb cu lapte, înțelege imediat:

   - Să citim din Biblie.

   Copiii știu acest lucru. Bunicul și bunica îi lasă să citească cu voce tare, pe rând. Astăzi este rândul lui Dick. Își dă la o parte farfuria gri și citește: Isus le-a vorbit din nou și a zis: Eu sunt lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieții” (Ioan 8.12).

   Înainte de a se ridica de la masă, bunicul spune o scurtă rugăciune. Îi cere lui Dumnezeu să îi protejeze și să le dea multă bucurie.

   Biblia este o carte foarte veche – de fapt, o colecție de 66 de cărți. Ea are două părți: Vechiul Testament și Noul Testament. Dumnezeu a pus oameni credincioși să scrie Biblia. Viața lui Isus se află în Noul Testament.

   Biblia este cea mai importantă carte de pe pământ!

   Cine pe ce loc a stat la masa de la micul dejun? Conectează fiecare nume (bunica, bunicul, John, Dick, Mandy) cu locul corect!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu