vineri

Prea încărcat

 

   - Ghiozdanul tău este iarăși mult prea greu! a strigat mama când Dennis a venit acasă de la școală. Să vedem ce duci cu tine.
   Într-adevăr, geanta era plină până la refuz. Caiete, cărți, atlasul, cutia cu vopsele, plus dicționarul gros.
   - O să te strâmbi. Nu te mira dacă vei avea o postură proastă, l-a avertizat mama. De ce nu ți-ai aranjat geanta aseară? Cu siguranță, nu ai avut nevoie astăzi de atlas, de cutia cu vopsele și de dicționarul gros.
   Dennis a observat că mama lui era foarte supărată. A promis cu blândețe:
   - Astăzi voi face ordine în ghiozdan.
   Porți și tu mereu în geantă lucruri de care ai nevoie doar o dată pe săptămână? Sunt sigur că da! Ești prea încărcat!
 
   Dar acum să ne gândim la o povară complet diferită pe care poate că o porți cu tine. Timp de zile, săptămâni, luni. Poate de ani de zile. Și dacă nu scapi de această povară, dacă nu renunți la ea, te va zdrobi. Despre ce povară este vorba?
   Este vorba de povara păcatului tău! Sau nu îți dai seama că obrăzniciile, neadevărurile și nesinceritățile te apasă, că stau pe tine ca o povară grea? Chiar nu observi aceasta?
   Dacă ești cinstit cu tine însuți, vei recunoaște că orice obrăznicie, orice abatere de la cuvântul lui Dumnezeu, orice păcat nu te face fericit. Conștiința ta este împovărată, iar această povară devine din ce în ce mai apăsătoare. Vrei să continui așa? Cu siguranță că nu! Vrei să fii un copil fericit, mulțumit și plin de bucurie.
   Ei bine, cum poți scăpa de această povară? Cine te poate elibera de ea? Răspunsul la această întrebare este clar: Domnul Isus vrea să-ți ridice povara. El vrea să îți ierte păcatele și să te facă fericit și bucuros. El te așteaptă să vii la El. Nu vrei să vii astăzi la Mântuitorul?
   Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și Eu vă voi da odihnă (Matei 11.28).
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu