joi

O comoară ascunsă

 

   Un cioban care avea o soție și mulți copii, dar puțini bani, își dorea de mult timp o Biblie. În cele din urmă, însă, economisise destui bani pentru a cumpăra o Sfânta Scriptură veche de la băcan.

   Sărmanul cioban citea acum în fiecare zi din Biblie. Ce ușurare a fost pentru inima lui!

   Într-o zi, pe când citea și a întors o pagină pentru că se terminase, i s-a părut că ceva nu era în regulă. A întors din nou pagina și a observat că două pagini erau lipite una de alta. Le-a desfăcut cu grijă și... între ele a găsit o bucată de hârtie în valoare de 100 de taleri. Îngrozit, ciobanul a stat o vreme, fără să știe ce să creadă. Dar a descoperit o altă bucată de hârtie pe care era scris:

   „Am adunat cu greu această sumă, dar, fiindcă moștenitorii mei de drept sunt cu toții oameni bogați, îți dau această moștenire ție, care citești cu atâta zel acest Cuvânt al lui Dumnezeu”.

   Dedesubt era un nume. – Acum vă puteți imagina bucuria și surpriza sărmanului păstor. El a putut să numească această mare comoară ca fiind a lui!

 

   Dragă copile, în Biblia ta și în Biblia mea există comori, chiar comori mult, mult mai prețioase decât această bancnotă. Sunt comori care ne îmbogățesc în Dumnezeu și sunt veșnice. Trebuie doar să le cauți în Biblia ta. Vei găsi în ea o binecuvântare atât de mare, încât nu vei renunța la ea nici pentru mai mult de 100 de taleri, mai ales în vremuri de nevoie. Creștinii din trecut au fost martirizați pentru Cuvântul lui Dumnezeu! Iar noi, care îl posedăm în prezent fără să fim împiedicați, îl lăsăm atât de des deoparte nefolosit. Cât de trist!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu