duminică

Semințe

 
   Frank și fratele său mai mare, Thomas, erau în drum spre canal. Acolo era cea mai mare alee de castani, care se întindea pe kilometri întregi. Chiar și de la distanță, puteau vedea o mulțime de copii cu pungi de plastic pline de castane. Acum, Frank și Thomas căutau și ei cu nerăbdare bilele maro. Pungile lor deveneau din ce în ce mai grele. Erau încântați pentru că voiau să hrănească la iarnă cu castanele căprioarele din rezervația de vânătoare.
   Deodată Frank l-a întrebat pe fratele său mai mare:
   - La ce sunt de fapt bune castanele, în afară de a fi mâncate de căprioare?
   Thomas i-a explicat fratelui său că acestea sunt semințe, din care mai târziu cresc alți castani.
   Thomas i-a povestit apoi fratelui său despre ceea ce a învățat la lecțiile de biologie:
   - Aproape toate plantele au semințe, unele mai mici, altele mai mari, ascunse sau vizibile. Fiecare dintre aceste semințe conține deja toate caracteristicile viitoarei plante.
   Aceste semințe pot fi mici, ca în cazul ierburilor, dar pot fi și mari și înconjurate de o coajă tare, ca în cazul stejarului și al castanului. Multe semințe sunt încorporate în pulpa fructului, ca în cazul mărului sau al dovleacului.
   Semințe deosebite au bradul și pinii, care sunt ascunse în conuri. Primăvara, conurile se deschid, iar semințele, care au o aripă mică, membranoasă, sunt apoi purtate de vânt, adesea pe distanțe mari, și astfel sunt dispersate.
   Din toate semințele care cad pe pământ pot răsări plante noi, care apoi formează fructe și noi semințe. Sămânța veche moare, ca noi plante și, prin urmare, noi fructe să poată crește.
   În Biblie, Domnul Isus spune: "Dacă grăuntele de grâu care a căzut pe pământ nu moare, rămâne singur, dar dacă moare, aduce multă roadă" (Ioan 12.24). Bobul de grâu care a murit este o imagine a Domnului Isus. El a murit pentru tine și pentru mine, iar toți cei care cred în El și au fost mântuiți prin sângele Său prețios fac parte din rodul muncii sufletului Său.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu