sâmbătă

Lașitatea


   Urmau să dea lucrare la limba engleză. Cei 36 de elevi de la școala gimnazială își așteptau agitați profesorul, care întârzia să intre în clasă. De data aceasta nu adusese cu el nicio foaie cu exerciții. Copiatorul era stricat, așa că profesorul a fost nevoit să scrie pe tablă textul lung pentru exercițiile de gramatică.

   Frank ședea în penultima bancă din clasă, pentru că era cel mai înalt din clasă. Până acum, nu avusese niciodată dificultăți în a recunoaște ceea ce era scris pe tablă. De data aceasta, însă, profesorul scria foarte mic și Frank a fost șocat să constate că nu putea descifra textul.

   Alarmat, s-a gândit ce ar trebui să facă. Apoi i-a șoptit vecinului său: "Peter, nu pot să citesc textul de pe tablă, o să-l copiez de la tine!"

   Frank a fost prea laș să-i spună profesorului că nu vedea ce era scris pe tablă și că dorea să fie pus într-o bancă mai în față. Așa că a trișat și a copiat totul de la Peter - inclusiv greșelile. Frank și Peter nu au fost prinși. Dar nota lui Frank a fost mai rea decât de obicei.

   În aceeași zi, a mers împreună cu mama sa la oftalmolog, care i-a prescris imediat o pereche de ochelari și a fost surprins că Frank nu a venit mai devreme la el.

   Frank nu numai că trișase, dar îi era și foarte rușine că fusese laș să îi spună profesorului despre problema sa. El dorea să fie credincios Domnului Isus, iar acum fusese atât de laș! S-a gândit mai ales la versetul din Biblie pe care tatăl său îl citise cu puțin timp înainte: "Cât despre fricoși, necredincioși ... și toți mincinoșii, partea lor este în iazul care arde cu foc și cu pucioasă" (Apocalipsa 21.8).

   Frank era în mare necaz, chinuit de teamă și de îndoială. Dar apoi și-a amintit de promisiunea Domnului Isus că îl va ajuta dacă se întoarce la EL (Psalmul 50.15). În cele din urmă, Frank s-a pus pe genunchi și i-a spus Domnului Isus despre necazul și păcatul său. Acum putea să aștepte cu mult curaj următoarea lecție de engleză.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu