duminică

Rătăcit și pierdut

    Micuța Janet, în vârstă de doi ani, nu intenționase să se rătăcească. Ea pur și simplu își urmase frații în pădure. Picioarele ei nu erau atât de rapide, așa că a rămas în urmă. În cele din urmă, nu i-a mai putut vedea pe ceilalți.

   Curând, liniștea a fost întreruptă doar de câte un ciripit de pasăre în copaci. A început să se întunece încet-încet - dar fetița a mers mai departe, urmându-i pe ceilalți, așa cum se gândea ea.

   A fost panică acasă când au sosit frații și Janet nu era cu ei. Părinții au căutat în tot cartierul, prietenii li s-au alăturat, a fost anunțată poliția și a fost solicitat un elicopter. Peste tot se auzeau strigăte: "Janet, Janet!". Dar Janet nu era nicăieri. Orele au trecut, unii au încetat să mai caute. Alții nu se puteau opri, pentru că se gândeau la propriii lor copii, în siguranță și în patul cald de acasă. La un moment dat, raza unei lanterne a surprins o vulpe. În cele din urmă, lumina a căzut pe o siluetă mică ce dormea cuibărită lângă un copac: Janet!

   Ea nu se putea salva și nu ar fi găsit niciodată singură drumul înapoi acasă. Alții trebuiau să o caute și să o găsească.

   Poate că te recunoști în Janet. Vrei să te duci "acasă" (în cer), te-ai orientat după diverse persoane, dar nu ajungi la destinația dorită. Poate că ai căzut "la pământ", epuizat. Dar nu dispera: Cineva te caută și vrea să te ducă "acasă". Ce trebuie să faci? Roagă-te lui Dumnezeu! Citește capitolul 15 din Evanghelia după Luca! El ți Se va arăta cu siguranță!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu