luni

Uită-te spre cer!

 


"Uită-te spre cer și numără stelele, dacă poți să le numeri."
Geneza 15.5
 
   Ai ieșit vreodată noaptea să te uiți la cerul înstelat? În unele seri nu se poate vedea foarte bine. Dar uneori strălucesc atât de multe stele, încât nu știi unde să te uiți.
   Poate că încerci să te orientezi cu ajutorul constelațiilor. Dar, cumva, de multe ori nu le găsești, nu-i așa? Eu, de exemplu, am găsit doar câteva. Poate că ți-a venit ideea de a număra stelele. Dar nu este chiar atât de ușor. Cum ar trebui să o faci fără să treci cu vederea o stea și să nu greșești numărătoarea?
 
Dumnezeu îi vorbește lui Avraam
   "Numără stelele, dacă poți să le numeri." - Așa i-a spus Dumnezeu lui Avraam. Acesta a fost un om care a avut încredere în Dumnezeu și a făcut ceea ce Dumnezeu i-a cerut. Dumnezeu i-a arătat lui Avraam cerul înstelat și apoi i-a promis o familie numeroasă. În acel moment, Avraam nu avea nici măcar un singur copil! Cu toate acestea, Avraam a avut încredere că Dumnezeu Își va împlini promisiunea. A trebuit să aștepte mulți ani până când Dumnezeu i-a dat fiul promis.
 
Poți număra stelele?
   Avraam și-a dat seama imediat că nu poate număra stelele. Nimeni nu poate, pentru că sunt pur și simplu prea multe. Nici tu nu poți să o faci. Întregul univers este plin de stele. Nu ne putem imagina ce înseamnă aceasta. Să reținem deci: numărul stelelor nu poate fi contorizat.
 
Dumnezeu știe numărul stelelor
   Dar acum gândește-te la acest lucru: Dacă Dumnezeu îți cere să numeri stelele, oare El Însuși știe numărul lor? Da, Dumnezeu cunoaște acest număr incredibil de stele! Așa este scris în Biblie. Poți deci să știi cu siguranță: "El (Dumnezeu) socotește numărul stelelor și le dă nume la toate" (Psalmul 147.4).
   Nu-i așa că este foarte impresionant? Tu nu poți număra nici măcar stelele pe care le vezi. Dar sunt mult mai multe stele decât poți vedea vreodată. Iar Dumnezeu le numără și chiar le dă nume.
 
Dumnezeu cunoaște fiecare stea
   După creație, Dumnezeu i-a dat primului om, Adam, misiunea de a da nume animalelor (Geneza 2.19,20). După cum probabil știi, există o mulțime de animale! Dar omul nu a numit stelele, altfel nu ar fi terminat niciodată! Nu, numai Dumnezeu poate să facă acest lucru.
 
Dumnezeu te cunoaște
   Dar acest mare Dumnezeu Se interesează de cei mici și de lucrurile mărunte. Privește din nou la Psalmul 147. Acolo citim nu doar că Dumnezeu numără stelele, ci acolo mai citim ceva:
   "Tămăduiește pe cei cu inima zdrobită și le leagă rănile. El socotește numărul stelelor și le dă nume la toate" (Psalmul 147.3,4).
   Aceasta înseamnă că Dumnezeu nu este prea mare pentru a fi interesat de tine. Poate că ai auzit acest lucru de multe ori, dar nu îți dai seama ce înseamnă cu adevărat. Dumnezeu are puterea de a număra stelele, tu în schimb nu poti nici măcar să scrii acest număr! Și totuși, Dumnezeu vede când plângem. El vede inima zdrobită, adică durerea noastră interioară.
 
Ce înseamnă aceasta pentru tine?
   Dumnezeu cunoaște foarte bine fiecare persoană, inclusiv pe tine. El nu numai că te vede din exterior, dar știe și dacă ești fericit sau trist. Chiar dacă plângi, Dumnezeu vede și știe de ce plângi. Poate că uneori crezi că Dumnezeu este mult prea mare și mult prea departe pentru a te ajuta. Dar nu este adevărat. Dumnezeu îți vede inima, te poate ajuta și Se bucură când ai încredere în El.
   Fă ca Avraam: Uită-te spre cer!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu