duminică

O lampă mică


   În călătoria pe mare spre India, un tânăr marinar ședea într-o seară întunecoasă în cabina lui; îi era foarte rău. Marea era tot mai agitată, furtuna vuia și vâjâia. Deoadată, tânărul a fost speriat de strigătul: „Un om a căzut peste bord!“ În aceeași clipă auzi zgomot deasupra lui, provocat de marinarii grăbiți să acorde ajutor.
   N-ar fi trebuit oare să îi ajute și el?
   Dar era într-o stare așa de jalnică, încât nu avea niciun sens să meargă pe punte. Nu ar fi putut ajuta la salvarea acelui om, poate ar fi stat doar în calea celorlalți. Dar totuși se întrebă: „Aș putea oare să fac și eu ceva?“ Desprinse repede lampa sa și o ținu aproape de fereastra cabinei, astfel încât razele lămpii să cadă pe mare. Și ce s-a întâmplat? Câteva minute mai târziu răsună strigătul de bucurie: „Este în siguranță; totul este în ordine!“
   Dimineața, tânărul marinar a aflat că lampa sa a fost singurul mijloc de salvare a acelui nenorocit. Lumina lămpii a căzut în clipa potrivită pe cel ce se zbătea în valuri, astfel că sfoara a putut fi aruncată ca el să o poată prinde.

   Copii, voi toți care sunteți mântuiți, luminați pentru Domnul Isus! Gândiți-vă totdeauna că puteți să ajutați pe alții ca să fie mântuiți. Voi înșivă sunteți lămpi mici, dacă Îl urmați pe Domnul Isus și ascultați de Cuvântul Său. Dați-I cinste tot timpul printr-o purtare, care să-I placă Lui!
   Ce minunat va fi atunci când vom fi în curând la Domnul Isus să auzim că voi, fără să vă fi gândit, ați ajutat un suflet să treacă din moarte la viață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu