sâmbătă

Jubileu – motiv de bucurie?



   Un jubileu are loc întotdeauna cu ocazia unui eveniment important. În anul 1977, de exemplu, englezii au sărbătorit jubileul de argint al reginei lor Elisabeta a II-a. În acel an, împărăteasa se afla pe tron de 25 de ani. În cuvântul jubileu se ascunde cuvântul „a jubila, a se bucura. Dar oare este orice jubileu un motiv de bucurie?
   În Biblie citim de anul jubiliar al lui Dumnezeu. Avea loc la fiecare 50 de ani. Dacă un israelit era dator cu ceva cuiva, se putea vinde ca sclav. Dar nu trebuia să rămână pentru totdeauna un sclav; se putea bucura de anul jubiliar, când era eliberat. În acele zile minunate, se auzea trâmbiţa, iar sărmanul sclav era liber!
   Mă gândesc la încă un eveniment de bucurie. Domnul Isus a vestit tare şi clar prin moartea Sa la cruce: eliberare de păcat şi satan pentru oricine crede în El, Mântuitorul şi Salvatorul. A început pentru tine „anul jubiliar? Eşti eliberat de păcatele tale? Încă mai este timp să accepţi oferta dragostei Sale! Atunci, acest an poate deveni şi pentru tine un „an jubiliar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu