vineri

Sunt deschise urechile tale?



   În Venezuela, în America de Sud, există o pasăre - desigur, unică în felul ei în lume -, care își crește puii în întuneric total.
   Guacharo sau Steatornis caripensis, cum se numește pasărea, își face cuibul în peșteri. Acolo își petrec ele ziua. Ele ies afară doar noaptea, ca stoluri de lilieci mari, pentru a-și căuta hrana. Cum își găsesc drumul în întuneric?
   Ele lucrează cu aceeași metodă ca liliecii, adică sunt dotate cu un fel de sondă-ecou naturală, care atunci când zboară, produce un zgomot ca un clic. Acest „clic“ durează aproximativ 40 de milisecunde și se termină apoi abrupt, în timp ce se contractează un anumit mușchi al aparatului vocal. Acesta aruncă un ecou din pereții peșterii și din pereții stâncii și arată păsărilor cât de aproape sunt de o anumită piedică.
   Câțiva cercetători au făcut cu ceva timp în urmă teste cu aceste păsări, în timp ce le-au astupat urechile. Păsările băteau din aripi neajutorate în fața pereților de stâncă, pentru că își pierduseră orice simț de orientare. Ce măreț S-a îngrijit Dumnezeu de creaturile Sale!
   Dar nu a pus Dumnezeu în creație și o învățătură pentru copiii Săi? Și noi trăim într-o lume a întunericului duhovnicesc. Iar noi avem o „dotare“ mult mai minunată, pentru a ne conduce – Duhul lui Dumnezeu, care ne vorbește prin Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă totuși urechile noastre „se astupă“ prin păcat sau prin asemănarea cu lumea, atunci nu vom auzi glasul Său. Vom „bâjbâi“ în întuneric și poate chiar vom cădea.
   Cât de important este, ca urechile noastre să fie deschise pentru glasul lui Dumnezeu. Domnul Isus, Modelul nostru desăvârșit, a putut spune: „El Îmi trezește, în fiecare dimineață, El Îmi trezește urechea, să ascult cum ascultă niște ucenici“ (Isaia 50.4). Este aceasta și dorința ta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu