luni

Marco și Svetlana



   „Viața este o cale, iar calea este ținta“, așa descria Marco, un băiat de 14 ani, concepția vieții sale. Aceasta contrazice orice gândire logică: Fiecare cale duce spre o oarecare țintă. Fie că vrei, fie că nu vrei. Și cine constată, că s-a rătăcit, se întoarce și caută o nouă cale spre ținta sa.
   Svetlana s-a gândit altfel: „Prima dată să trăim toate - și apoi la Dumnezeu în cer“, așa sună țelul vieții ei. În cer, la Dumnezeu, trebuie să fie deosebit de frumos. Fără supărare, lacrimi, tristețe... Țelul Svetlanei este într-adevăr bun. Dar se află ea pe calea corectă într-acolo?
   Prima dată să trăim totul - ar însemna aceasta: Svetlana ar fi invitată la o sărbătoare de nuntă și înainte de a merge acolo s-ar tăvăli în noroi. Nicio gazdă nu ar lăsa-o așa la masă. Nici Dumnezeu nu va lăsa în cer pe nimeni, care este murdărit de păcat.
   Aici te ajută numai spălatul și schimbatul hainelor. Și exact aceasta cere Dumnezeu de la fiecare om care vrea să vină la El. Păcatele Svetlanei trebuie să fie spălate. Cum se face aceasta? Prima dată, ea trebuie să-și dea seama că este murdară. Apoi poate să aplice versetul la viața ei: „Sângele lui Isus Hristos ne curăță de orice păcat“ (1 Ioan 1.7). Pentru că Domnul Isus a murit pentru păcătoși, Dumnezeu poate ierta toate păcatele Svetlanei și să o facă potrivită pentru cer. Sigur că atunci va renunța de bunăvoie la unele evenimente care ar putea să o murdărească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu