miercuri

Năpârca inelată



   Copii fiind, ne jucam întotdeauna cu plăcere pe terenul din jurul casei părinteşti. Acolo era un iaz în care puteam face baie şi o poiană pe care alergam adesea în voie.
   Într-o zi am avut parte de o întâmplare agitată.
   Când ne-am dus pe poiană, am auzit de departe ţipete ciudate, răguşite. Am alergat repede pe urma glasurilor şi atunci am văzut ceva ce ne-a făcut să ne ţinem respiraţia: o năpârcă inelată era pe punctul de a înghiţi o broască vie! Totuşi, broasca se zbătea şi ţipa în teama ei de moarte.
   Cu dinţii ei ascuţiţi, năpârca a apucat deja victima. Acum o trăgea cu capul înainte în gura ei larg deschisă. După câteva minute, broasca a dispărut cu totul în burta năpârcii.
   Dacă vedem aşa ceva, ne întrebăm fără să vrem de ce sunt unele animale aşa de înfiorătoare în creaţia minunată a lui Dumnezeu. Cuvântul lui Dumnezeu, Biblia, ne dă răspunsul: este vina oamenilor!
   Adam, primul om, trebuia să domnească peste toată lumea animală! El trebuia să lucreze şi să păzească grădina. Dar pentru că a căzut în păcat, întreaga creaţie a căzut cu el în păcat. Acum, blestemul domneşte pe acest pământ.
   Va rămâne aşa tot timpul? Nu! Cuvântul lui Dumnezeu ne dă informaţii cum va arăta odată pe acest pământ. Foarte curând se vor întâmpla lucruri minunate pe acest pământ:
   „Atunci lupul va locui împreună cu mielul, şi pardosul (leopardul) se va culca împreună cu iedul; viţelul, puiul de leu şi vitele îngrăşate vor fi împreună şi le va mâna un copilaş; vaca şi ursoaica vor paşte la un loc, şi puii lor se vor culca împreună. Leul va mânca paie ca boul, pruncul de ţâţă se va juca la gura bortei năpârcii, şi copilul înţărcat va băga mâna în vizuina basilicului (şarpelui veninos)“ (Isaia 11, versetele 6-8).
   Când Domnul Isus va domni în Împărăţia de o mie de ani ca Împărat pe acest pământ, atunci se va întoarce iarăşi pacea în lumea animalelor. Va fi un timp minunat!
   Dar şi acum, Domnul Isus ne aduce pace. A putut să aducă El şi în inima ta pacea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu