joi

De unde vin puii de pisică?


   Puii de pisică nu vin din ouă ca găinile sau pitulicile. Mamele unor animale lasă puii să crească înăuntrul lor până când nasc. În loc să facă ouă și să le țină la cald până se nasc, aceste animale țin ouăle în interiorul corpurilor lor.
   Pisica mamă își ține de asemenea puii în interiorul corpului. Când puii sunt îndeajuns de puternici ca să crească singuri, atunci se nasc. La început sunt foarte neajutorați, precum sunt bebelușii noștri. Pisica trebuie să aibă grijă de pui și trebuie să-i hrănească cu lapte din propriul trup, precum mama ta are grijă de frățiorul sau surioara ta mai mică.
   Puii de pisică nou-născuți sunt acoperiți cu blană caldă, care este la fel de moale ca puful galben al puiului de găină. Dar ochii puiului de pisică nu sunt strălucitori ca ai celui de găină. Sunt închiși pentru câteva zile.
   Mama-pisică știe foarte bine cum să aibă grijă de puii ei. Nu-i place ca oamenii să-i deranjeze puii. Cel mai bine este să nu ajutăm pisica să aibă grijă de puii ei. Nici măcar nu-i atinge până când nu sunt îndeajuns de mari să se joace cu tine. Pisica este o mamă foarte bună. Își ține copiii curați lingându-le blana cu mica ei limbă. Își învață puii cum să prindă șoareci, aducându-le șoareci pe care deja i-a prins, pentru a-i prinde ei înșiși cu ghearele lor mici.
   Sunt încă multe animale care se nasc exact cum se nasc puii de pisică. Cățelușii, vițeii și mielușeii se nasc în același fel. Și tu, de asemenea, te-ai născut în același mod.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu