marți

„... la fel de sigur ca acasă”


   - Este bine că pentru noaptea asta avem un acoperiș deasupra capului. Dar regiunea aceasta este pustie și părăsită. Propun ca în timpul nopții să stăm de pază pe rând și să nu lăsăm pistoalele din mâini. Nu se știe ce se poate întâmpla.
   - Da, cred că va fi bine aşa.
   Cei doi bărbați, care discutau astfel, au călătorit în urmă cu mulți ani prin pădurile Americii și în acele zile se auzea adeseori că în case părăsite călătorii fuseseră jefuiți. Această cabană din lemn în care se aflau era însă singura aşezare omenească, pe care o întâlniseră după o călătorie lungă și obositoare.
   Ei au fost invitați la cină. După ce au mâncat din mâncarea simplă, stăpânul, un bărbat în vârstă, a spus că de mulți ani în familia sa este obiceiul ca după cină să citească unele versete din Biblie și să se încredințeze apoi cu toți cei din casă ocrotirii lui Dumnezeu. El i-a invitat pe oaspeții săi să rămână. Apoi a luat Biblia mare de pe raft și a citit din ea. La final s-a rugat – I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru bunătatea Lui și L-a rugat pentru ajutor și ocrotire. El s-a rugat și pentru cei doi călători și s-a rugat în mod deosebit ca ei să găsească un cămin în cer prin credința în Domnul Isus.
   Când oaspeții au mers înapoi în camera lor, unul a spus celuilalt:
   - Nu este necesar să ne îngrijorăm de siguranța noastră în această casă.
   - Ai dreptate, a spus însoțitorul său. Acolo unde oamenii citesc din Biblie și se roagă, cum a făcut acest bărbat în vârstă, poți dormi fără griji. Mă simt aici la fel de sigur ca acasă.

   Cine se teme de Domnul are un sprijin tare în El
   și copiii lui au un loc de adăpost la El. (Proverbe 14.26)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu