luni

Când se întunecă devreme

 

   Cu toții ați observat că soarele apune devreme în aceste zile. Pentru voi, băieți și fete, aceasta înseamnă că va trebui să vă terminați jocurile afară destul de devreme, până nu se lasă întunericul.

   Nimeni nu trebuie să fie trist din această cauză. Nu sunt orele de seară acasă, de asemenea, confortabile și frumoase?

   Luminile sunt aprinse mai devreme. Poate că mai ai de făcut câteva teme la școală mai întâi. Dar apoi ai timp, mult timp.

   Dar sunt și multe de făcut în orele de seară. Cea mai bună lectură pentru noi toți este „cartea veche și sfântă”, Biblia. Iar ceea ce memorezi din Sfânta Scriptură când ești tânăr va rămâne adânc întipărit în memoria ta și îți va determina întreaga viață.

   Bineînțeles că nu poți numai citi, oricât te-ai strădui. Nici adulții nu pot face aceasta. Există, de asemenea, jocuri frumoase la care pot participa toți membrii familiei. Jocul împreună cu frații și părinții contribuie semnificativ la armonia și pacea din familie.

   Dar există și alte lucruri pe care le aveți în comun. Poate că sunteți muzicieni și cântați la un instrument. Sau frații tăi cântă la unul. Ar fi frumos dacă tatăl și mama ta ar putea, de asemenea, să cânte împreună cu tine. A face muzică împreună aduce beneficii și profit pentru întreaga familie. De asemenea, Îl onorăm pe Domnul Isus atunci când Îi slujim cu abilitățile noastre muzicale.

   După cum vedeți, sezonul „posomorât” are multe părți „luminoase”. Iar aceste câteva oportunități de activitate pe care vi le-am amintit nu sunt doar o modalitate de a petrece timpul. Activitatea plină de bucurie cu Domnul Isus ne aduce binecuvântare și bucurie.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu