duminică

Foarte puternic

 

   Ce crezi, care este cel mai puternic animal din lume: elefantul, leul sau gorila?

   Toate trei pot muta greutăți mari. Dar în comparație cu mărimea corpului lor, sunt mai degrabă niște slăbănogi. Măsurate în raport cu propria lor dimensiune corporală, unele dintre cele mai mici animale din lume sunt cu adevărat puternice.

   Corpul acarianului cu corn are o dimensiune de numai 0,8 milimetri. Acest acarian mic și orb este considerat a fi cel mai puternic animal din lume. Poate ridica de 1.180 de ori greutatea propriului corp! Cum s-a aflat aceasta? Cercetătorii au încercat să ridice acarianul de pe o podea artificială de laborator, în ciuda ghearelor sale puternice. Ei au măsurat forța de care au avut nevoie pentru a-l ridica.

   Cărăbușul de bălegar este la mică distanță, cu un corp de 16 până la 25 de milimetri - aproape un gigant în comparație cu acarianul cu corn. Acesta poate transporta de 1.100 de ori greutatea sa! Cărăbușii de bălegar își folosesc forța în principal pentru a forma mingi din fecalele altor animale, pe care le folosesc ca hrană sau ca loc pentru a-și depune ouăle.

   În comparație cu aceste două puteri uriașe, furnica este din nou aproape o slăbănoagă. Cu toate acestea, chiar și cea mai puternică specie de furnici poate transporta de 50 de ori greutatea sa. Dacă un om de 70 de kilograme ar vrea să fie la fel de puternic, ar trebui să fie capabil să ridice 3.500 de kilograme. Aceasta este aproximativ greutatea unui camion mic încărcat.

   Dar puterea Domnului Isus depășește orice ne putem imagina noi, oamenii. Biblia ne spune că stăpânirea asupra întregii creații se sprijină doar pe unul dintre umerii Lui. Aceasta este mult, mult mai mult decât ne putem noi, oamenii, imagina și calcula.

   "Căci un Copil ni S-a născut, un Fiu ni s-a dat și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii" (Isaia 9.6).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu