duminică

Rugăciunea – cererea

 

"... fiindcă începea să se scufunde, a strigat: Doamne, scapă-mă!"

   Te-ai rugat vreodată? Poate că te miră această întrebare. Dar am întâlnit câteva persoane care m-au întrebat: Cum funcționează, de fapt, rugăciunea? Rugăciunea nu este altceva decât a vorbi cu Dumnezeu, cu Domnul Isus. Te poți ruga lui Dumnezeu indiferent de situația în care te afli. Pentru că Dumnezeu nu are ore speciale de lucru, ci este întotdeauna acolo pentru tine. De exemplu, Îl poți ruga să te ajute la un test pe care îl dai în clasă. Dacă ți-e frică, Îl poți ruga să te încurajeze și să te ajute.

   Versetul biblic de la începutul textului de astăzi este un exemplu în acest sens. Petru a fost chemat de Isus să meargă pe apă. Sună foarte ciudat, nu-i așa, pentru că așa ceva nu există în realitate. Ei bine, s-a întâmplat astfel: Isus le spusese ucenicilor Săi să urce într-o barcă și să vâslească peste lac. În toiul nopții, El a venit brusc la ei în mijlocul unei furtuni - și a mers pe apă. Petru I-a spus Domnului Isus: "Doamne, dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape." Isus a spus: "Vino!" Și, într-adevăr, Petru a umblat pe apă. O minune!

   Dar la un moment dat s-a uitat la valuri și la vânt în loc să se uite direct la Domnul Isus. Atunci a început să se scufunde. Îți poți imagina că Petru nu a ezitat prea mult acum. El a strigat imediat către Isus: "Doamne, scapă-mă!" Și Domnul l-a salvat înainte ca valurile înfometate să-l înghită.

   Aici înveți și cum să te adresezi lui Isus ca Domn în rugăciune. El nu este oricine. El este Fiul lui Dumnezeu și Domnul cerului și al pământului. Acest mare Domn are întotdeauna timp pentru noi și ascultă toate rugăciunile noastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu