luni

Vecinul - bunicul Knoppke

"Ascultă-Mă și voi vorbi; te voi întreba și Mă vei învăța" (Iov 42.4).

   Bunicul Knoppke este vecinul lui Filip și al Anei. Este bătrân și foarte deștept. A avut parte de multe experiențe în viață și poate spune povești minunate. Bunicul Knoppke trăiește singur și este fericit când cei doi frați îl vizitează. Lor le place să îl audă vorbind despre viața lui. Iar locuința sa este plină de amintiri pe care le-a adunat de peste tot: pietre frumoase, scoici, amprente de tălpi de animale, fotografii cu oameni și peisaje. Pivnița este partea cea mai interesantă. Acolo se află macheta sa feroviară cu un peisaj deosebit, cu case mici, o gară, un oficiu poștal și un salon de coafură. Sunt munți în jur și oameni mici peste tot. Pe partea cealaltă a pivniței se află atelierul cu ciocan, ferăstrău, burghiu și alte unelte. Aici bunicul Knoppke face lucruri pentru calea ferată sau face lucruri frumoase din lemn.

   Dar cel mai bun lucru dintre toate este atunci când bunicul Knoppke stă pur și simplu în fotoliul său confortabil și are timp să vorbească. Și să răspundă la întrebări. Pentru că Filip și Ana au întotdeauna întrebări, iar bunicul Knoppke are întotdeauna un răspuns. Deseori își ia Biblia în mână. Aceasta se află la îndemână lângă fotoliul său și este deja uzată de la atâta citit.

   Este grozav când poți pune cuiva întrebările tale. Și există Cineva care te ascultă întotdeauna și care chiar știe totul. Acesta este Dumnezeu, desigur! Pe El Îl putem întreba orice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu