vineri

Marea experiență a lui Ah Kim


   Ah Kim era un băiat dintr-un mic sat din Coreea. Într-o zi îl privea pe tatăl său negociind ceva cu bătrânul satului. El s-a furișat în spatele lui și a auzit că un om alb urma să vină a doua zi cu mașina sa pentru a vinde Cartea Dumnezeului Celui Viu.

   - Dar el nu va face onoare idolilor noștri.

   - Lasă-l să vină, a spus bătrânul satului, vreau să am Cartea Dumnezeului Celui Viu.

   Tatăl lui Ah Kim s-a întors și a văzut că fiul său auzise conversația lor.

   - Bine pentru cei care știu să citească și au și bani pentru a cumpăra cartea. Poate vom putea împrumuta cartea mai târziu!

   Ah Kim știa că nu aveau bani pentru carte. Nu puteau mânca pe săturate și nu aveau hainele de care aveau nevoie. Cu toate acestea, ceea ce auzise îl interesa.

   Când au ajuns acasă, tatăl său s-a apucat din nou de lucru. Ah Kim îl privea cum face sandale din paie. Oh, dacă s-ar putea gândi și el la ceva cu care să câștige bani!

   Dintr-o dată, Ah Kim a sărit în sus și a strigat:

   - Tată, aș putea să împletesc o frânghie și să o folosesc ca să plătesc pentru carte!

   - Ai răbdare suficientă? Trebuie să fie o sfoară lungă!

   - Oh, da, tată, pot s-o fac!

   - Nu este o muncă ușoară! Dar îți voi da cu plăcere paie!, a explicat tatăl.

   Ah Kim era foarte bucuros. I-ar fi plăcut să strige de bucurie. Dar, conform obiceiului lor, s-a înclinat în fața tatălui său și a spus:

   - Mulțumesc!

   Ah Kim s-a trezit devreme în dimineața următoare. Imediat ce a mâncat și a hrănit găinile, s-a apucat de lucru. Progresul a fost lent și țesutul a fost obositor. Nu a încetat deloc munca - nu voia să piardă timpul!

   - Faci o treabă foarte bună, l-a lăudat tatăl său când a venit ora prânzului.

   Ah Kim a continuat să lucreze toată după-amiaza.

   În cele din urmă, pe măsură ce se întuneca, frânghia lui a ajuns la o lungime de 136 de metri. A fixat capătul frânghiei și a privit cu drag la ceea ce făcuse. Apoi a înfășurat frânghia, a luat-o sub braț și a alergat cu ea spre piața satului. Mașina omului alb era încă acolo.

   - Iată o frânghie pe care am împletit-o. Pot să o folosesc ca să plătesc cu ea pentru una dintre cărțile tale?, a întrebat Ah Kim.

   Omul alb și-a pus mâna pe umărul băiatului și a întrebat:

   - Ai împletit funia pentru că ai vrea să ai Cartea Dumnezeului Celui Viu?

   Ah Kim a dat din cap și a întrebat timid:

   - Crezi că este suficient?

   - Cu siguranță că este! Vei primi frumoasa carte în schimb. - Iat-o! Această funie va fi folosită pentru a lega pachete mari de cărți, astfel încât Cartea lui Dumnezeu să poată fi transportată și în zonele în care nu pot ajunge cu mașina.

   Ah Kim i-a mulțumit din inimă. Ochii îi străluceau și mâinile îi tremurau în timp ce ținea strâns cartea. Era a lui și nimeni nu avea voie să i-o ia!

   - Știi să citești?, a întrebat omul alb.

   - Da, am învățat. Citesc mai rar, dar pot!

   - Atunci începe cu partea a doua a acestei cărți. Acolo vei găsi istoria lui Isus, Fiul lui Dumnezeu. El a venit în această lume, a fost crucificat și a murit pe cruce. Isus a îndurat acestea și pentru tine! El a luat asupra Sa tot răul pe care l-ai făcut și a purtat pedeapsa pentru el. Dacă crezi din toată inima că Isus a făcut toate acestea pentru tine și îți dedici întreaga viață Lui, atunci într-o zi vei merge în cer, în locul bucuriei veșnice!

   Ah Kim a ascultat înmărmurit. A întrebat pe un ton ferm:

   - Pot să aflu din această carte cum să ajung în cer? Trebuie să vii la noi acasă și să ne explici totul. Cu toții vrem să înțelegem ce ne spune Dumnezeul Cel Viu!

   - Cu plăcere!, a răspuns bărbatul cu amabilitate. Mă voi întoarce și vă voi vizita curând!

   - Noi te așteptăm!

   Ah Kim și-a luat rămas bun și a fugit acasă cât de repede a putut.

   - Tată, am cartea! Ea ne arată calea spre cer!

   Tatăl s-a uitat la fiul său cu emoție și a spus:

   - Și eu sunt fericit că avem cartea în casă. Acum stăm împreună în fiecare seară și tu ne citești din carte.

   - Tată, l-am rugat pe om să vină și să ne explice totul în detaliu, în special istoria lui Isus!

   Omul alb a făcut ceea ce promisese și a vizitat familia în mod regulat. Două luni mai târziu, întreaga familie a devenit „poporul lui Isus”. Ah Kim mergea din casă în casă cu cartea sa și le citea oamenilor și continua să le spună ce făcuse Isus pentru noi în viața Sa. El a devenit un martor al Evangheliei, iar prin el a fost răspândit mesajul mântuirii.

   Cine dintre voi, copii, este deja un mesager al lui Dumnezeu ca Ah Kim? Cine vrea să devină unul? - Nu așteptați!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu