sâmbătă

Olimpiada



   Mai repede – mai sus – mai departe. Fiecare sportiv care participă la jocurile olimpice se străduieşte să fie pe primul loc şi să obţină o medalie.
   La olimpiada din 1924 în Paris s-au  întâmplat următoarele:
   Alergătorii renumitei curse de 400 de metri – despre care un cunoscut ziar a scris mai târziu că poate a fost competiţia cea mai dramatică, ce s-a dat vreodată – aşteptau încordaţi semnalul de start. Pe locuri fiţi gata – start! Curând unul dintre sportivi s-a desprins din grup, a ajuns cu o putere enormă în vârful grupului şi a câştigat: Eric Lydell în 47,6 secunde, record mondial!
   Această performanţă a fost aşa de ieşită din comun, încât oricine credea că Lydell va câştiga foarte uşor victoria şi la alergarea de 100 de metri. Alergarea trebuia să aibă loc duminica următoare. Dar – ce surpriză! Studentul a refuzat cu toată hotărârea să participe în acea zi. Al doilea triumf îi era aproape sigur, dar nu a vrut în niciun caz să participe la un eveniment sportiv care avea loc într-o duminică. Reporterilor de ziar surprinşi le-a spus: „Domnii mei, în zilele de astăzi este bine să ai o convingere puternică, ziua aceasta este sfântă pentru mine.
   Duminica, când a avut loc alergarea de 100 de metri, Lydell nu a fost la locul competiţiei, ci la o slujbă religioasă în Paris.
   Un an mai târziu, cel care a obţinut recordul mondial a plecat ca misionar în China.
   „În zilele de astăzi este bine să ai o convingere puternică, a spus Lydell în 1924. Ai o convingere puternică, a cărei temelie este Domnul Isus? Este pentru tine duminica, ziua Domnului, sfântă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu