sâmbătă

Oricine...



   Charlie Gipsy Smith era un băiat de ţigani sărac. Trăia aproape numai din fructele, pe care le fura. Într-o zi hoinărea printr-o livadă; meri încărcaţi din plin îl invitau la masă. Şi-a fixat repede un coşuleţ de curea şi într-o clipă a fost în coroana pomului, unde a început să strângă cu sârguinţă fructele minunate.
   Dar când a vrut să coboare, a văzut direct sub pom un bărbat, care cu mâinile încrucişate pe piept şi cu o expresie răutăcioasă îl aştepta! Nu mai exista nicio cale de ieşire! Gipsy Smith îi căzu direct în mâini. Bărbatul îl prinse de urechi şi îl conduse fără niciun cuvânt până la intrarea grădinii. Acolo i-a arătat pe o tablă...
   - Nu ai văzut ce este scris aici?
   - Nu...
   - Atunci citeşte acum!
   - Dar... eu nu ştiu să citesc, recunoscu micul ţigan.
   - Atunci îţi voi citi eu.
   Şi proprietarul îi citi rar şi clar: „Oricine intră în această grădină este pedepsit!“ Oricine! Deci nu există nicio scuză, nicio excepţie! Oricine... acesta era şi acest mic pierde-vară, care nu ştia să citească şi care a primit o bătaie cuvenită.
   Niciodată n-a uitat această aventură, iar când câţiva ani mai târziu a găsit în Biblie cuvântul „oricine“, a ştiut că este valabil pentru el: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică“ (Ioan 3.16). Şi aici nu exista nicio scuză, nicio excepţie! El s-a întors la Dumnezeu şi a devenit un mare misionar printre ţigani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu